NOGOMETNA SUBOTA

TREĆA LIGA Evo nogometnih izvještaja i rezultata

MEĐIMURJE – POLET 1:8 (0:3)

ČAKOVEC – Stadion Mladosti. Gledatelja: 250.

Sudac: Nino Vugrinec (Sveti Đurđ). Pomoćnici: Stolnik i Šprem. Delegat: Barbara Volenik-Vidović. Strijelci: 0:1 Patafta (3), 0:2 Patafta (24), 0:3 Štefanec (33), 1:3 Milan (47), 1:4 Patafta (59-11 m,), 1:5 Patafta (64), 1:6 Patafta (74), 1:7 Patafta (87), 1:8 Patafta (89).

MEĐIMURJE: Hozjan, Pejanović (60.Mikić), Mrazović 5, Drk, Matheus(66. Šemper), Milan, Vinski (77. Žerjav), Senčar, Štajerec, Budo (46. Krznar), Bešlić (77. Vulelija ). Trener: Antun Jukić.

POLET: Jambres, Štefanec (63.Brlek),Mesarić, Mezga, Obadić (46. Jurinić), Patafta, Šarić (78.Novak), Fotak , Perčić , Vuković (Barat ), Gal (46. Benko). Trener: Zoran Šardi.

Igrač utakmice: Nino Patafta

Lokalni derbi završen je lakom i rekordno uvjerljivom pobjedom aktualnih prvaka, domaći i dalje slabi i neuvjerljivi „doživjeli su“ jedan od najtežih prvenstvenih poraza. Nino Patafta s čak sedam postignutih pogodaka također je rekorder, a nakon razgovora s predsjednikom i direktorom kluba Vladimirom Peršićem i Rajkom Toplekom Antun Jukić nije više trener Čakovčana.

O samoj utakmici ukratko. Već u 3. minuti Nino Patafta je postigao svoj prvi pogodak, ovaj puta uz dilemu dali je postignut iz zaleđa?

Iza toga nakon dodavanje Mezge Patafta je i drugi puta bio strijelac, treći pogodak nakon udarca iz kuta glavom je postigao Štefaanec, a jedninu priliku domaćih nije u 13 minuti iskoristio Štajerec.

Početkom drugog poluvremena priliku nije iskoristio ni Drk, no na njegovo dodavanje u 47. minuti „počasni pogodak“ za domaće postigao je Milan. Od domaćih je to do kraja susreta bilo sve, do 90. minute sve se je odvijalo u „režiji“ Patafte koji je nanizao pored domaće pasivne obrane još čak pet pogodaka i upisao se je kao strijelac u „knjigu rekorda“.

Domaćima pak u nastavku prvenstva predstoji mnogo posla. Predsjednik Peršić najavio je da će novi trener biti brzo imenovan, već su u tijeku razgovori oko toga, a u ime kluba ispričao se je predsjedniku Poleta Miroslavu Novinščaku na nepotrebnom incidentu u poluvremenu u prostorijama kluba koji je izazvao neodgovorni pojedinac, koji po njegovim riječima nema veze s klubom.

RUADAR – DINAMO (D) 2:0 (1:0)

MURSKO SREDIŠĆE – Stadion Šoderka. Gledatelja: 400. Sudac: Marin Čosić (Bjelovar). Pomoćnici: Lješčak i Gobac. Delegat: Slatina. Strijelci: 1:0 K. Nedeljko (19), 2:0 Janušić (90+4).

RUDAR: Kodba, Zeljko, Sambolec, Jurak, Ratajec (79. Janušić), K. Nedeljko, P. Nedeljko, Radiković (79. Roginić), Ivančić (71. Rihtarec), Malenović (87. Vinko), Vaš. Trener: Damir Lepen-Jurak.

DINAMO (D): Prekuipec, Stojko (79.Kovač), Krznar, Malenović (84. Marodi), Petak, Rališ (46. Novak), Volar, Bacinger (46. Sabol), Šimunić, Marcinjaš (62. Hlišć), Žulić. Trener: Dalibor Goropić.

Crveni kartoni: Kevin Nedeljko i Patrik Šimunić (53 .minuta).

Nastavak pobjedničkog niza domaćeg sastava. U lokalnom-susjedskom derbiju bili su bolji od Dinama i zasluženo slavili i zadržali vodeću poziciju na tablici.

Bila je to utakmica s koje će se najviše pamtiti konačni ishod, bez nekih izrazitih prilika za pogotke s obje strane. Prvi, vodeći pogodak nakon udarca iz kuta postigao je Kevin Nedeljko, a drugi u sudačkoj nadoknadi Janušić.
Od 53,.minute oba su sastava igrala s igračem manje, isključeni su K. Nedeljko i Šimunić, a ova pobjeda i igra dobar su pokazatelj domaćima kao treba igrati na idućoj utakmici na gostovanju kod Graničara u Kotoribi.

VIROVITICA – GRANIČAR (K) 0:3 (0:1)

VIROVITICA – Gradski stadion. Gledatelja: 150. Sudac: Patrik Urban (Zagreb). Pomoćnici: Hudika i Žeđa. Delegat: Ištvanović. Strijelci:0:1 Horvatić (42), 0:2 Štritar (76-11 m), 0:3 Kiyotaka (88).

VIROVITICA: Šimić, M. Kovačević, Spudić, Sabo, Sinjaković, Duvnjak, Zdelar, Salaj (46. Krasaniqi),Špoljar, Duk, I., Kovačević. Trener: Damir Pervan.

GRANIČAR (K): Kečak, Mihoković, Horvatić (65. Posavec), Čmrlec (65. Kiyotaka), Dežđek (89. Vađiunec), Jadanić, Štritar (89. Mikulan), Gal, Arambašić, Piškor (65. Sabol), Vlah. Trener: Mario Piškor.

Crveni kartoni: Dominik Arambašić (32) Samuel Spudić (37).

Važna i apsolutno pobjeda Graničara na gostovanju u Virovitici. Ovaj su puta igrali vrlo dobro, kontrolirali dobrom taktikom igru svih 90 minuta i to im se je na kraju isplatilo.

Već nakon prvog, vodećeg pogotka najavili su da će susret dobro završiti u njihovu korist, u završnici susreta s dva „nova“ pogotka riješili su sve dileme.

Valja zabilježiti i podatak da su oba sastava od 32. odnosno 37.minute igrala s igračem manje, „pocrvenili su“ Spudić i Arambašić. Domaći se nisu nadali ovako uvjerljivom porazu, a gostima je pobjeda dobro došla pred subotnji susret- lokalni derbi s vodećim Rudarom.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije