ZADNJI DAN KOLOVOZA

FOTO Sportski dan u Čakovcu okupio građane uz gimnastiku, plivanje, košarku i karate

Građani su dana mogli razgledati prezentacije i zanimljiva natjecanja te dobiti nove informacije o zbivanjima u plivanju, gimnastici, košarci i karateu

Prezentacija plivačkog sporta i upis novih članova u ČPK

Prije dolaska na bazen i početka nove plivačke sezone, sve o Čakovečkom plivačkom klubu moglo se danas saznati  na promotivnom štandu u centru  Čakovca.

Tamo su s  budućim članovima i zainteresiranim građanima o svemu u klubu i plivanju razgovarali  treneri i mladi plivači Čakovečkog plivačkog kluba. Bilo je i onih mladih sugrađana koji su potpisali pristupnicu u članstvo ove vrhunske, kako oni sami kažu, plivačke obitelji.

Gimnastički party na Trgu Republike

Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan  održao je na središnjem čakovečkom trgu  tradicionalni „gimnastički party“ povodom otvorenja još jedne gimnastičke sezone. Šareni party, čakovečki gimnastičari odradili su  u suradnji s partnerskim Gimnastičkim klubom Macan iz Nedelišća.

Trenerice čakovečkog Macana Ida Lesjak Keenan te Macana iz Nedelišća Tanja Mesarić Novak, uz ostale kolege trenere povodom partyja, u centar grada  dovele su  gimnastički poligon i napuhance, trenere animatore, glazbu, slatkiše i nastup gimnastičke sekcije koja je  svima, a posebice najmlađima, pokazala  kakve se sve vještine mogu naučiti na gimnastičkim treninzima i pritom stvoriti bezbroj veselih sportskih trenutaka za pamćenje.

Gimnastički party bio je  uvod u ono što čeka sve gimnastičare u ponedjeljak 9. rujna, a to je početak treninga u novouređenom Macanovom dom. A kako čekanje do nove gimnastičke sezone ne bi trajalo predugo, u tjednu od 2. do 6. rujna u sklopu programa Zajednice sportskih udruga Čakovca “Svaki tjedan sport jedan” bit će održan kamp gimnastike.

5. Prvenstvo Međimurske županije u košarci 3 × 3

Košarkaški savez Međimurske županije organizirao je 5. Prvenstvo Međimurske županije u košarci 3 × 3 prema FIBA pravilima. U sklopu turnira uz nagrade za najbolje igrače bilo je  organizirano natjecanje u  gađanju trica i slobodnih bacanja za najmlađe, natjecanja za gledatelje, prezentacija škole košarke i urbanih sportova te druge aktivnosti koje prate takvu vrstu događaja. Na samom prvenstvu prema riječima predsjednika Košarkaškog saveza Međimurske županije Danijela Perčića sudjelovalo je dvadeset ekipa raspoređenih u kategorijama baby košarka, U-09,U-11,U-13,U15 i U17.

28. Međunarodni karate turnir “Međimurje Open” okupio više od 800 karatista iz 12 zemalja

Čakovec je danas  bio domaćin 28. Međunarodni karate turnir “Međimurje Open”, koji se održava u dvorani Graditeljske škole.

Ovaj prestižni sportski događaj okupio je više od 800 natjecatelja iz 12 država i 107 karate klubova, čime je još jednom potvrdio svoj status kao jedan od najvažnijih turnira u karate sportu. 

Turnir je organizirao Karate klub Globus iz Čakovca uz potporu Međimurske županije i Grada Čakovca, a natjecatelji iz različitih dijelova Europe i šire natjecali su se u disciplinama kata i borbi. Među zemljama čiji su sportaši sudjelovali nalaze se Hrvatska, Austrija, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Indija, Italija, Maroko, Rumunjska, Srbija, Slovenija, Turska i Ukrajina, čime je turnir i ove godine imao međunarodnu reputaciju.

28. Međunarodni karate turnir „Međimurje Open“ odabran je od Hrvatskog karate saveza kao kvalifikacijski turnir za  za Svjetsko prvenstvo kadeta, juniora i mlađih seniora.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije