PALOVEC

SUSJEDNI DERBI Spartak pobijedio Dinamo, teži incident u sudačkoj nadoknadi

DINAMO/P 0 : SPARTAK 2

PALOVEC Igralište Dinamo. Gledatelja 600. Sudac: Marko Fleten (Prelog). Pomoćnici: Felker i Novak.
STRIJELCI: 0:1 Frančić (22), 0:2 Matsumoto (38).

DINAMO/P: Tizaj, Švenda, F. Jančec, Nađ (od 46. A. Dodlek), Taradi (od 71. Cirkvenčić), Gajnik (od 56. M. Dodlek), E. Lacković, M. Jančec (od 46. Fažon), L. Lacković, Podgorelec, Kovačić. TRENER: Josip Fažon.

SPARTAK: Posavec, Sumikawa, Balaško (od 90. Drk), Horvat, Šokčević, Blažona, Gašparić (od 71. Kukoč), Frančić (od 89. Puljić), Zadravec, Šegović, Matsumoto. TRENER: Vjekoslav Cvek.

CRVENI KARTON: L. Lacković (90), Šokčević (90).

Prvo kolo Međimurske Premier lige donio je i općinski odnosno susjedni derbi Dinama i Spartaka. Susret je odigran ispred oko 600 gledatelja dok je na početku igra bila ravnopravna, da bi u 22. minuti Frančić postigao pogodak za 1:0.

Igrala se je 38. minuta kada je japanski internacionalac Matsumoto postigao pogodak za 0:2. U nastavku utakmice i dalje čvrsta i borbena utakmica da bi u 73. minuti bio nad prekršajem nad Cirkvenčićem bio dosuđen jedanaesterac za domaćina, ali udarac Antonija Dodleka odličnom intervencijom brani gostujući vratar Posavec.

Isti vratar se ponovno istaknuo nešto kasnije odličnom obranom domaćem igraču Fažonu. Do kraja utakmice rezultat se nije promijenio te nakon zadnjeg sučevog zvižduka odličnog Fletena slijedi veliko veselje igrača i navijača gostiju zbog zaslužene pobjede. U sudačkoj nadoknadi dogodio se incident kojeg je u izvještaju detaljno opisao delegat utakmice Željko Kovačić.

Tijekom cijele utakmice vladala je napeta atmosfera podgrijavana od strane obje navijačke skupine. Gostujući navijači tijekom cijele utakmice koristili su različita pirotehnička sredstva, uglavnom iza ograđenog dijela terena, a u 60. minuti zapalili su desetak dimnih baklji, gusti crveni dim ušao je u prostor za igru (nevidljiva vrata sa sredine igrališta), tako da je sudac na minutu zaustavio igru.

Domaći gledatelji također u više navrata koristili pirotehniku, ali izvan terena za igru. Teži incident dogodio se u 90+5 minuti nakon isključenja domaćeg igrača broj 17 i gostujućeg igrača broj 6. Naime, situacija se dogodila kod kutne zastavice u kutu igrališta, gdje su smješteni domaći navijači.

Prilikom izlaska isključenih igrača u prostorije, isključeni gostujući igrač br. 6 provocirao je domaće navijače, hvatajući se za genitalije i pljujući prema njima. To je izazvalo lavinu frustracija domaćina te je u prostor (koridor) za izlazak igrača s terena za igru uletjelo više nepoznatih osoba ( pretpostavka domaćih navijača ) i nastalo je komešanje, gdje su pritrčali svi igrači obje momčadi i razdvojili nezadovoljnike.

Nakon smirenja situacije, utakmica je nastavljena još tri minute u nadoknadi. Po završetku utakmice nikakvih incidenata nije bilo i suci kao i igrači bez prepreka ušli u službene prostorije. Utakmicu izuzetno tešku za suđenje sudačka trojka odradila je vrlo dobro.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije