RUKOMET

POZOJ HANDBALL CUP Međimurje pozicionirano na kartu svjetskih sportskih manifestacija

Prvi dan turnira odigrano je 70 utakmice u šest sportskih dvorana diljem Međimurja

Konferencijom za medije upriličenoj u holu Sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec službeno je otvoren četvrti u nizu međunarodni rukometni turnir Pozoj Handball Cup.

Istoj su prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca Anđelko Crnčec te cijenjeni predstavnici medija. U ime organizatora Društva športske rekreacije Sportska subota i partnera Muškog rukometnog kluba Čakovec i Ženskog rukometnog kluba Zrinski, okupljene uzvanike i goste pozdravio je Davor Varga.

– U Međimurje smo doveli čak 100 ekipa, ukupno više od 1.600 natjecatelja. Iznimno nas veseli podatak da ove godine sudjeluje čak 40 ekipa iz inozemstva, što je ogroman porast u odnosu na prijašnje godine. Pored domaćih ekipa nastupaju ekipe iz Mađarske, Slovenije, Austrije, Poljske, Slovačke i Francuske.

Utakmice se odigravaju u sedam sportskih dvorana diljem Međimurja pa i na taj način promoviramo naš kraj jer ovo nije sam sportska manifestacija, već i turistička, istaknuo je Varga te zahvalio Ministarstvu turizma i sporta Republike Hrvatske, Međimurskoj županiji, Gradu Čakovcu, Turističkoj zajednici Međimurske županije, Zajednici sportskih udruga i saveza Međimurske županije, Zajednici sportskih udruga grada Čakovca i sponzorima na podršci. Zahvala je upućena i Policijskoj upravi međimurskoj i Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije koji će i ove godine održati zanimljive edukativne radionice za sudionike na temu zdravog života i prevencije nasilja.

Pohvale organizatorima potom su uputili i župan Posavec i čakovečka gradonačelnica Cividini.

– Na temelju brojki možemo biti izuzetno zadovoljni i ponosni. Rukomet je atraktivan sport, a ovaj turnir koji je u rangu najvećih svjetskih manifestacija ponovo je pozicionirao Međimurje na svjetsku sportsku mapu, rekao je Posavec. Na njega se nadovezala gradonačelnica naglasivši da je Pozoj postao jedna lijepa priča koja prelazi granice sporta i promovira Međimurje u najboljem svjetlu.

-Ako živite rukomet, to znači da cijeli život nosite sa sobom zajedništvo i timski duh. Stoga pozivamo sve da dođu, uživaju u vrhunskom rukometu i dobroj energiji te budu dio ove priče, poručila je Cividini.

Prvi dan turnira okončan je sa odigranih 70 utakmica u šest dvorana diljem Međimurja – Graditeljskoj školi Čakovec, Sportsko-gimnastičkom centru Aton u Nedelišću, balon-dvorani kod Učiteljskog fakulteta u Čakovcu te dvorani II. osnovne škole Čakovec, kao i dvoranama u Prelogu i Maloj Subotici, dok će se u četiri dana ukupno odigrati više od 300 utakmica.

U nastavku donosimo dašak atmosfere prvog dana turnira.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije