SUSJEDSKI DERBI

PRVA MEĐIMURSKA LIGA Žibeki i Hantlari sastaju se na terenu već u prvom kolu

Prvo kolo nove sezone Prve međimurske lige otvorit će čak dva derbija. Onaj između NK Bratstvo (Savska Ves) i NK Strahoninec te derbi između NK Sokol (Vratišinec) - NK Plavi (Peklenica)

I dok sezonu Međimurske premier lige otvaraju vječiti rivali, NK Spartak iz Male Subotice i NK Dinamo iz Palovca (pisali smo o tome OVDJE), prvo kolo nove sezone Prve međimurske lige otvorit će čak dva derbija. Onaj između NK Bratstvo (Savska Ves) i NK Strahoninec te derbi između NK Sokol (Vratišinec) – NK Plavi (Peklenica). Rezultate možete pratiti OVDJE.

NK BRATSTVO vs NK STRAHONINEC

Klupski rivalitet između NK Bratstva iz Savske Vesi i NK Strahoninca traje već desetljećima, a utakmice između ovih dviju ekipa uvijek donose neizvjesnost, strast i, često, pravi spektakl. Terenski suparnici, čiji su stadioni udaljeni tek nekoliko stotina metara, već su dugo vremena sinonim za pravu nogometnu borbu, kako na terenu tako i na tribinama. Iako je riječ o međimurskoj ligi, emocije koje ovaj susret izaziva kod navijača i igrača ne zaostaju za onima u najvišim ligama.

S jedne strane, Hantlari – strastvena navijačka skupina iz Strahoninca – uvijek su spremni glasno i srčano podržavati svoje ljubimce, bilo na domaćem terenu ili u gostima. Njihova energija i podrška često su onaj dodatni ‘vjetar u leđa’ koji može preokrenuti rezultat u korist NK Strahoninca. S druge strane, Žibeki, jednako vatrena skupina navijača iz Savske Vesi, ne zaostaju u svojoj odanosti i podršci NK Bratstvu. Za njih, svaki gol njihovog tima je razlog za slavlje, a svaka pogreška protivnika prilika za stvaranje dodatnog pritiska.

Što možemo očekivati?

Ovaj derbi susjednih sela uvijek je donosio napetosti na terenu, ali i izvan njega. Svaka lopta, svaki duel, svaka odluka suca nosit će posebnu težinu, a ishod utakmice mogao bi odrediti ton cijele sezone za oba kluba. Igrači su motivirani, treneri su pripremili svoje taktike, a navijači su već sada spremni da svojim bodrenjem nose svoje ekipe do pobjede.

Hoće li ‘Hantlari’ iz Strahoninca uspjeti nadmašiti ‘Žibeke’ iz Savske Vesi i odnijeti bodove iz ovog teškog gostovanja, saznat ćemo ove subote na stadionu u Savskoj Vesi, s početkom u 17:30 sati. Jedno je sigurno – utakmica nas neće ostaviti ravnodušnima, jer kad se nađu Hantlari i Žibeki, uvijek možemo očekivati pravu nogometnu dramu.

Ne propustite ovaj spektakl lokalnog nogometa i podržite svoj tim u borbi za prevlast na nogometnom terenu!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije