Održano Državno prvenstvo u brdskom biciklizmu

Proteklog je vikenda (23. – 24. lipnja 2012.) održano Državno prvenstvo u brdskom biciklizmu, disciplina downhill, službenog naziva Dartmoor downhill Ivanščica 2012., zahvaljujući generalnom sponzoru utrke, tvrtci Matis Adria d.o.o., a u organizaciji BBK Ivanščica.

Na samom događaju sudjelovalo je osamdesetak natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije, a ovaj sportski spektakl pratilo je 500-tinjak gledatelja. Natjecanje je bilo u 5 kategorija, a u državnom su poretku ostvareni sljedeći rezultati:

– u kategoriji elite muškarci pobjednik je Marko Šišković iz BK MTB Istra Pazin (s vremenom od 3,42 min.), drugo mjesto zauzeo je Berislav Topol iz BBK Šišmiš ( 3,51), dok je treće mjesto osvojio Nino Dušak iz BBK Ivanščica (4,08)

– u kategoriji elite žene pobjeda je pripala Andrei Radačić iz Supersnurf Mulebara (5,52), a drugo mjesto osvojila je Dubravka Družeta iz BK MTB Istra Pazin (5,33)

– u kategoriji junior pobjedu je zaslužio David Jelić iz BK Macaklin (4,53), a slijede Matija Peruško iz BK MTB Istra Pazin (5,03) i Toni Šestan iz BK Macaklin (5,11)

– u kategoriji veterani pobjedio je Ivan Brajković iz BBK Zlatni medvjed (4,03), a iza njega je Tomislav Leopold iz BK Šišmiš (4,31), dok je trećeplasirani Zvonimir Ćepić iz BK Veli Vrh (4,53)

– u kategoriji rekreativci pobjeda je pripala Robertu Šangulinu iz BBK Šišmiš (4,09), a iza njega u cilj je ušao i Gašpar Rudenjak iz BK Veli Vrh (4,12), dok je treće mjesto zaslužio je Veno Vrbanić, individualni sudionik (4,16)

Marko Šiškovć, pobjednik kategorije elite muškarci kratko je poručio: “Definitivno sam prezadovoljan, obranio sam naslov, lani sam isto bio državni prvak. Imao sam “brdo” razno raznih pehova, pola bicikla mi je posuđeno, nema se para za drugo…

Presretan sam, kvalifikacije sam odradio O.K. i suzdržano, da vidim gdje sam i finale sam “potegao” malo jače i ispalo je sve super!”, a uz pohvale organizatorima, otkrio je kako se veseli i nadolazećim događajima u organizaciji BBK Ivanščica.

Iako su na utrci bile prijavljene svega 3 žene, njihov je nastup bio popraćen gromoglasnim ovacijama i aplauzima. Osvajačica titule prvakinje Hrvatske, Andrea Radačić rekla je kako joj je osjećaj pobjede dobro poznat, a svima koji se žele baviti brdskim biciklizmom poručila je: “Neka idu polako, bez glave kroz zid i postepeno sve; ne dolazi ništa preko noći – samo trening i praksa!”

U sklopu ovog natjecanja koje se odvilo prema UCI pravilima, većih prigovora nije bilo, a valja istaknuti kako nisu zabilježene ni veće nezgode. Zabilježena je jedna povreda ručnog zgloba, tako da Hitna služba i GSS nisu imali većih intervencija.

Nagrađeni u svim kategorijama zahvalili su sponzorima na izvrsnim nagradama, a uz pohvale organizatorima, istaknuli su kako se raduju idućoj godini i novim natjecanjima u organizaciji BBK Ivanščica.

Dartmoor downhill Ivanščica 2012. od strane sudionika ocijenjen je izvrsnim, a ovom prilikom, članovi BBK Ivanščica zahvaljuju generalnom sponzoru utrke, tvrtci Matis Adria d.o.o. na pruženoj podršci u financijskom i materijalnom smislu te na prepoznavanju kvalitete i značaja ovog sporta kojim se potiče zdrav život, rekreacija, druženje u prirodi i biciklistički turizam.

GENERALNI SPONZOR UTRKE:
Matis Adria d.o.o.

SPONZORI UTRKE:
Grad Ivanec, Marko projekt, Mozartt.com, Kartonaža, Intereuropa, HEW, Kopitehna, Comet, Kiš, Baraba tatto, Alpha M, Studena, Vindija

MEDIJSKI POKROVITELJI:
Biker, Kult radio, Radio Sjeverozapad, Radio Megaton, Radio Ivanec, Radio Varaždin, Totalni FM, Akturalno.hr, e-Varaždin, eMedjimurje.hr, e-Ivanec, Varaždin info, Moja-putovanja, Varaždinske vijesti, Regionalni tjednik, VTV.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije