MLADI NOGOMETAŠI

DUNJKOVEC – PRETETINEC Ne propustite sutrašnji Međunarodni nogometni turnir ‘Međimurec U-14’

Sve je spremno za još jedan Međimurec U-14, kratka je poruka poslana iz redova organizatora jednog od najjačih europskih nogometnih turnira za mlađe kategorije

Turnir koji će i ove godine okupiti respektabilnih 16 ekipa iz 12 europskih država bit će održan u subotu i nedjelju (17. i 18. kolovoza) na terenima u Dunjkovcu/Pretetincu i doživjet će svoje 26. izdanje.

„Imamo puno iskustva, dobro smo kadrovski i organizacijski posloženi te ćemo sigurno biti na razini zadatka“ poručio je predsjednik NK Međimurec i predsjednik Organizacijskog odbora turnira Mišel Ganzer.  

Priča o nogometnom turniru kojeg je osmislio i godinama već uspješno provodi Nogometni klub Međimurec iz Dunjkovca/Pretetinca velika je posebnost na nogometnoj karti Europe. Govoreći o prošlosti, od prvih početaka daleke 1999. godine, Ganzer je izjavio kako su na turniru igrala kasnije brojna poznata nogometna imena koja su ostavila zapaženi trag na europskoj klupskoj i svjetskog reprezentativnoj nogometnoj sceni.

„Ako gledamo posljednju vrijednost s transfermakta ukupna vrijednost prvih 11 koji su igrali na ovom turniru iznosi 325 milijuna eura“ naglasio je. Zahvalivši na podršci i Općine i Županije, nacionalnom i županijskom nogometnom savezu, kao i Ministarstvu turizma i sporta podsjetio je kako su igrači poput Kovačića, Perišića, Kramarića, Pjace, Gvardiola i mnogih drugih ovdje započeli svoj nogometni put.

„Ovaj turnir će izazvati pozornost naših ljudi, ali i gostiju te će još jednom prekrasne slike iz naše sportske regije otići u cijeli svijet“ poručio je. Dan uoči turnira neke ekipe su već stigle dok će većina ipak doći direktno sutra na svoje prve susrete. Za brojne posjetitelje osmišljene je i popratni program, a neće nedostajati ni ugostiteljska ponuda. Na turnir će nastupiti: Udinese (ITA), Aston Villa (ENG), Sparta Prag (CZK), Tromso (NOR), Crvena zvijezda Beograd (SRB), CSKA Sofia (BUG), Malmo i IF Djurgandens (SWE), Rapid Beč (AUT), Slovan Bratislava (SLK), Ferencvaros Budimpešta (HUN), Maribor (SLO) te hrvatski sastavi: Dinamo, Hajduk, Varaždin i domaćin Međimurec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije