NOGOMET

SVE IH JE MANJE Ugašeni veterani Strahoninca, Omladinca (NSR), Borca PMP i Naprijeda

Nekada su se igrale četiri veteranske lige, sada će se igrati samo dvije

Godinu po godinu sve je manje veteranskih nogometnih ekipa. U prošloj natjecateljskoj sezoni imali smo u Međimurju tri lige s 26 ekipa, no ove godine čak su četiri ekipe odustale od natjecanja: Strahoninec, Omladinac (NSR), Borac PMP i Naprijed.

Glavni problem kod ovih, ali i dobrog dijela ekipa koje se i dalje nekako drže, premali broj igrača. 

Izrazito veliki korak unazad bila je odluka HNS-a kada se dobna granica veterana povećala s 33 godine na 37 godina. Na neki način sililo se igrače da što duže ostanu u seniorskom nogometu, a zapravo se napravio vrlo loš potez veteranskom nogometu. Pisali smo o tome na eMedjimurju i upozoravali 

da to neće dobro završiti i sada takva nelogična odluka dolazi na naplatu na najgori mogući način gašenjem ekipa.
Pravo nastupa za veterane imaju igrači rođeni 1988. i stariji. Termini igranja su ponedjeljak, petak i nedjelja. Uz natjecateljski karakter važno je i treće poluvrijeme, druženje i sve ono što je potrebno da se barem na kratko pobjegne od svakodnevnih briga.

U sezoni 2024./2025. tako ćemo imati A i B ligu. U skupini A koja broji 10 klubova u 1. kolu igraju: 30.08.2024. (petak) u 17 sati Dinamo (D) – Nedelišće, Mladost Komet – Trnava. 02.09.2024. (ponedjeljak) u 17 sati Vidovčan – Bratstvo (SV), BSK – Sloga (Č), Graničar (K) – Polet (P).

U skupini B je 12 ekipa i u 1. kolu igrat će 30.08.2024. (petak) u 17 sati Mali Mihaljevec – Jadran, Sokol – Rudar, Hajduk (B) – Jedinstvo (GM), Sloboda (S) – Bratstvo (J), Venera PMP – Mura. 02.09.2024. (ponedjeljak) u 17 sati Šenkovec – Donji Koncovčak.

I za kraj imamo poziv iz Brezja od veterana Hajduka: pozivaju sve zainteresirane koji im se žele pridružiti da im se jave. Natječu se u skupini B gdje ih očekuje 11 jesenskih kola, a nakon toga sele u jurjevsku dvoranu gdje će tijekom zime nastaviti malonogometnim susretima. Želite li nastaviti nogometnu karijeru ili nemate velikog ili nikakvog nogometnog iskustva – svi ste dobrodošli. 

Kombinacija sporta, druženja, domaćih i gostujućih utakmica u dobrom društvu imaju svoju draž i bit će zanimljivo zaigrati na brojnim nogometnim travnjacima u Međimurju i pokušati dokazati i pokazati da smo bolji od suparničke ekipe. Ekipu čine igrači iz različitih međimurskih naselja pa nije bitno imate li ili nemate nikakve veze s Brezjem, rado će vas primiti u svoje društvo.
Često su izgovor godine, kilogrami, nedostatak vremena ili se već nešto četvrto nađe. Odigrajte za početak koliko možete, bitno je krenuti. Izmjene su leteće, ako i izdržite svako poluvrijeme desetak minuta već ste puno napravili i za sebe i za ekipu, a svaki put će biti sve lakše i minutu po minutu moći ćete odigrati sve dulje. Ako ste zainteresirani nazovite ili se javite na mobitel 091 799 4996 (Željko Kraljić) i vjerujemo da ćemo brzo naći zajednički jezik.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije