Mia Radotić prvakinja Hrvatske u biciklizmu

Braća Mia i Bruno Radotić minuli vikend imali su Nacionalno prvenstvo u cestovnom biciklizmu kojem je domaćin bila Varaždinska županija i klub “Sloga” iz Varaždina. U petak, 22. lipnja održao se kronometar na autocesti A4 na potezu od Brezničkog Huma do Novog Marofa.

Mia je u svojoj najjačoj disciplini pokorila protivnice i valovitu stazu od 15 km odvozila je za 22 min i 40 s, što je čak minutu i 28 s brže od drugoplasirane vozačice Antonele Ferenčić iz Pazina, dok je Bruno u konkurenciji najjačih Hrvatskih biciklista zauzeo peto mjesto. Pobjedu u muškoj konkurenciji odnio je Riječanin Vladimir Miholjević koji vozi za jedan od najjačih biciklističkih klubova u Italiji Acqua & Sapone.

Dan poslije u Sv. Iliji kraj Varaždina održano je cestovno prvenstvo za žene gdje je Mia potvrdila status najbolje Hrvatske biciklistice pobijedivši na 66 km dugoj stazi. Na posljednjem usponu na Sv. Iliju Mia je napala konkurentice i do vrha napravila prednost od dvadesetak sekundi koju je do cilja još povećala i na kraju slavila s prednosti od gotovo minute.

U nedjelju su na redu bili najbolji hrvatski seniori u kategoriji ELITE na stazi u Lepoglavi. Kako je ovo olimpijska godina, okupili su se svi najbolji hrvatski biciklisti među kojima i dva hrvatska olimpijca Varaždinac Radoslav Rogina koji nastupa za Slovenski klub Adria i Riječanin Robert Kišerlovski koji vozi za jednu od najjačih svjetskih ekipa Pro Team Astana za koji će idući tjedan nastupati na najvećoj biciklističkoj trci svijeta “Tour de France”.

Ponovno je najbolji bio Vladimir Miholjević, a Bruno je zauzeo vrlo dobro šesto mjesto zaostavši za pobjednikom na stazi dugoj 124 km 2 min i 10 s.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije