VELIKO FINALE

IMAMO SREBRO Hrvatska porazom od Srbije ostala bez olimpijskog zlata u vaterpolu

U dramatičnom finalu olimpijskog turnira u vaterpolu, reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju pobijedivši Hrvatsku s rezultatom 13:11

Time je Srbija po treći put zaredom postala olimpijski pobjednik, dok je Hrvatska ostala bez dugo željenog zlata.

Od samog početka utakmice, Srbija je dominirala u bazenu. Prve dvije četvrtine obilježila je njihova preciznost i maksimalna iskorištenost igrača više, postigavši sedam golova iz sedam takvih prilika. S druge strane, hrvatski tim se borio s nervozom i nesigurnošću, što je rezultiralo sporom igrom i mnoštvom pogrešaka. Srbi su na odmor otišli s prednošću od 8:5, postavljajući temelje za daljnju dominaciju.

U trećoj četvrtini, situacija se nije bitno promijenila. Unatoč promjeni vratara, kada je Bijača zamijenio Popadić, Hrvatska nije uspjela pronaći ritam koji bi ih vratio u utakmicu. Srpski vratar Filipović bio je nepremostiva prepreka, dok su Srbi održavali kontrolu i ušli u posljednju četvrtinu s prednošću od 11:8, piše Index.hr

Na početku zadnje četvrtine, Hrvatska je nakratko povratila nadu kada je Vrlić smanjio rezultat na 11:9. No, ključni trenutak dogodio se kada Bijač obranio zicer, ali je u sljedećem napadu Burićev loš šut propustio priliku za potpuni povratak. Dok je srpski napad posustao, Hrvatska nije uspjela kapitalizirati svoje prilike, što je kulminiralo pogotkom Dedovića tri minute prije kraja za 12:9, čime je praktički zapečatio sudbinu utakmice.

Unatoč povećanoj agresivnosti u obrani, Hrvatska nije imala ni snage ni potrebne preciznosti da napravi preokret.

Srbija je zadržala svoju prednost do kraja i zasluženo slavila još jedno olimpijsko zlato, dok je Hrvatska, unatoč hrabroj borbi, ostala na drugom mjestu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije