IZUZETNI SPORTAŠI

NAŠ PONOS Svečani doček osvajača medalja i olimpijaca na Trgu bana Jelačića

Na Trgu bana Josipa Jelačića organiziran je svečani doček hrvatskih osvajača medalja koji su se vratili s Olimpijskih igara u Parizu

Nakon sjajnih pariški dana na središnjem zagrebačkom trgu pojavili su se hrvatski osvajači medalja. Na Trgu bana Josipa Jelačića stigli su “zlatni” veslači Martin Valent Sinković i judašica Barbara Matić, te brončani atletičarka Sandra Elkasević i strijelac Miran Maričić.


Donna Vekić zbog drugih obaveza nije u Hrvatskoj, međutim javila se video vezom, a na Trgu su se pojavili i kanuist Matija Marinić te veslači braća Patrik Anton Lončarić.

Premda zbog godišnjih odmora, ranijeg termina i velike vrućine “trg” nije bio pun, atmosfera je bila sjajna. Naši olimpijci odlično se zabavljali na pozornici, čak su sa Zaprešić Boysima zajedno otpjevali pjesmu “Igraj moja Hrvatska”, piše HRT.

Hrvatska je do sada osvojila dva zlata, srebro i dvije bronce, međutim Olimpijske igre još nisu završile. Tekvondašicu Lenu Stojković čeka borba za broncu, hrvatski vaterpolisti su ušli u polufinale, Saru Kolak očekuje finale u bacanju diska, a kajakašica Anamaria Govorčinović je u polufinalu. Još nas očekuju i nastupi Bojane Bjeljac i Mateje Parlov Koštro u maratonu, kao i tekvondaša Marka Golubića Ivana Šapine.

– Ova medalja je ostvarenje sna, bile su to moje treće Olimpijske igre i prva medalja. Hvala svima koji su došli, vjerujete u sebe i trudite se, poručila je Barbara Matić koja je nakon dva zlata sa svjetskih prvenstava i jednog s EP-a napokon dohvatila i olimpijsko zlato.Zlato iz Pariza donijela su i sjajna braća Sinković. Valent i Martin su u Parizu obranili tokijsko zlato u dvojcu, a u svojoj riznici imaju i zlato u dvojcu na pariće iz Rio de Janeira, te srebro u četvercu na pariće iz Londona, piše HRT.

– Znamo da je vruće, hvala svima koji su došli, kazao je Matin, dok je Valent dodao: – Cijele OI smo imali ogromnu podršku navijača, imali smo vjetar u leđa zadnjih 100 metara iz Hrvatske tako da nas nitko nije mogao pobijediti.

Sinkovići su do zlata stigli fantastičnom završnicom probivši se u posljednjih 50 metara s četvrtog do prve pozicije. – Kada smo vidjeli da stižemo Britance, digli smo zaveslaje i išli smo ful, kazao je Martin Sinković.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije