POVIJESNI REZULTAT

KOP ČAKOVEC Seniorke osvojile drugo mjesto u prvoj Hrvatskoj ligi

Fantastičnu sezonu završile su djevojke trenera Ivana Vabeca u Vukovaru, gdje su minulog vikenda odigrana posljednja četiri kola natjecanja 1. Hrvatske lige

Da će završnica natjecanja u Vukovaru biti pravi triler znalo se i prije, jer se u dosadašnja 10 kola pokazalo da je ove godine nevjerojatna izjednačenost klubova po kvaliteti.

KOP Siget je bio na čelu tablice, s bodom prednosti ispred KOP Čakovca i KOP Opatije, svaki izgubljeni ili dobiveni set utjecao je na redoslijed na tablici. Upravo prije spomenuta izjednačenost ekipa nikome nije garantirala sigurnu pobjedu bez obzira na trenutno stanje protivničke ekipe na tablici.

U subotu KOP Čakovec prvu utakmicu igra protiv KOP Žal Banjole iz Pule, igračice KOP Čakovca igraju vrlo sigurno, borbenost igračica nikad ne dolazi u pitanje pa je ostvarena sigurna pobjeda od 2:0.

U drugom susretu protivnik je izravni konkurent za drugo mjesto, KOP Opatija, u prvom susretu, u prvom setu našem paru Jularić/Malović ništa ne polazi za rukom pa Opatijke lako dolaze do vodstva od 1:0, drugi set je pun neizvjesnosti, naše igračice ne koriste laganu prednost i drugi set je izgubljen.

U drugom susretu opet loš početak za naše, lako je izgubljen prvi set, u drugom setu početna prednost je na strani Opatijki, tada slijedi nevjerojatan preokret, borba za svaki poen, Bulović /Hranilović dokazuju svoju kvalitetu, odličnim servisima, dobrom obranom i raznovrsnim napadom ostvaruju objedu od 2:1 i, i osiguravaju nastavak borbe za vrh tablice.

U nedjelju Čakovčanke imaju na drugoj strani KOP Ferivi Višnjevac, pobjeda od 2:0 ostvarena je uz veliku borbenost igračica čime potvrđuju svoje visoko mjesto na prvenstvenoj ljestvici. U zadnjem kolo protivnik KOP Čakovcu je lider na tablici KOP Siget.

Par Kovač/ Babok, bez respekta ulazi u susret protiv igračica Sigeta, cijeli set imaju laganu prednost, u završnici seta i 18:15, i 19:18, no ipak gube prvi set. Nakon dobrog početka naših igračica u drugom setu ipak Igračice Sigeta dobivaju i drugi set.

U drugom susretu, igračice Sigeta pobjedom potvrđuju svoju kvalitetu i zasluženo osvajaju prvo mjesto. KOP Opatija je izgubila bod protiv Splićanki, koje su pobjedom od 2:0 mogle doći i do trećeg mjesta, no drugo mjesto KOP Čakovca više nije bilo ugroženo. Konačan poredak osvajača medalja, 1.mjesto KOP Siget, 2. mjesto KOP Čakovec, 3. mjesto KOP Opatija.

Iva Hranilović, Iva Bulović, Marta Babok, Petra Kovač, Lara Malović i Nika Jularić, igračice su koje su odigrale cijelo natjecanje i ostvarile povijesni rezultat KOP Čakovca.

Tako se odluka, da se KOP Čakovec pojača sa kvalitetnim novim igračicama pokazala kao pun pogodak, jer treba spomenuti da ponajbolja igračica Čakovca Ema Frančić propušta ovu sezonu zbog zdravstvenih razloga. Sretna okolnost je bila i ta da su i same igračica pokazale interes za dolazak u KOP Čakovec, tako su sve igračice bile jedna homogena ekipa skromnih djevojaka koje vole igrati odbojku na pijesku.

Tako je ova sezona nakon osvajanja drugog mjesta u KUP natjecanju, na kojem je nastupila i Inka Varga završila na najbolji mogući način. Velike čestitke svim igračicama.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije