rukomet

ŽRK ZRINSKI Pripreme su u punom jeku, vratila se i Paula Posavec

Rukometašice čakovečkog ŽRK Zrinskog počele su s pripremama za novu prvenstvenu sezonu

Pod vodstvom novog trenera Vladimira Vujovića trenirat će uglavnom dva puta dnevno, u prijepodnevnim satima na terenima i teretani SRC-a Mladosti Čakovec, a poslije podne u dvorani i terenima Hotela Panorama Prelog gdje je održan prvi trening i prozivka. U planu je i odigrati nekoliko prijateljskih pripremnih utakmica tako da kako kaže predsjednik kluba Danijel Janković – „Dobro pripremljeni i motivirani dočekamo novu prvenstvenu sezonu. Gdje nas osim domaćeg prvenstva gdje mislimo i dalje biti u vrhu prvenstvene tablice, čeka i nastup u Europskom kupu“.


U igračkom sastavu mnogo promjena, nove igračice su: Karla Jerković-vratar, Lena Ljubić-lijevo krilo, Bruna Zrnić-desno krilo, Tia Robida-srednji vanjski, Dorotea Prevendar-lijevi vanjski, Magdalena Rumjek-srednji ili lijevi vanjski, te što posebno spominjemo standardna reprezentativka Paula Posavec koja se je u klub vratila nakon uspješnih sezona igranja u zagrebačkoj Lokomotivi i renomiranim stranim klubovima u Sloveniji (Krim Ljubljana) i Rumunjskoj (CS Gkoria).

U klubu još pregovaraju s još jednom poznatom igračicom (pivotom) koja će se pripremama priključiti kasnije, a od igračica iz protekloj prvenstvu tu su: Dora Potočnjak, Sonja Makarova i Kristina Goričanec-vratari, lijeva krila Lorena Lukman i Hana Vidović, desno krilo Rahela Varga, pivot Leona Janković, te vanjske igračice Gabrijela Gudelj, Sara Golub, sestre Gabrijela i Viktorija Novak, Viktorija Rebernik, Ana Marija Babić …. Što se tiče onih ostalih standardnih iz proteklog prvenstva zna se da su otišle, Balaško, Cvitanović, Kosovac i Milošević, a za ostale, one „domaće“ (Balent, Blagus, Balić,Kozjak ..) za sada nemamo podatke, prijelazni rok je u tijeku. U klub se je u međuvremenu vratila Ira Resman koja će od početka nove sezone raditi s mladima, djevojčicama U-15, a u klubu su vrlo zadovoljni što već na početku nove sezone imaju veliku pomoć roditelja mladih. Počele su i pripreme oko održavanja klupske Skupštine, također se dogovara oko organizacije tradicionalnog turnira „Željko Golik-Braco“ u spomen na svog dugogodišnjeg trenera, turnir se predviđa održati pred kraj godine, u prvom slobodnom terminu za to.


Prva pripremna utakmica na rasporedu je 9. kolovoza u Velikoj Nedjelji s slovenskim ligašem Ptujem, 18.kolovoza u Čakovcu (dvorana GŠ-e) gostuje austrijski prvoligaš Fivers, 24.kolovoza predviđeno je gostovanje u Svetom Ivanu Zelina kod novog prvoligaša Zeline, 30. kolovoza gostovanje u Austriji kod ekipe Fukse, a 31.kolovoza u Čakovcu je „generalka“ s Bjelovarom.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije