zatišju dolazi kraj

VIJESTI IZ KUGLANJA Definirana sljedeća sezona

Zatišju, koje je nastalo pred mjesec dana, završetkom prošle kuglačke sezone, polako dolazi kraj

Krajem lipnja odrađen je prijelazni rok, izvršene prijave momčadi za novu sezonu te izvučeni natjecateljski brojevi u pojedinim ligama tako da se sada već znaju rasporedi kompletnih ligaških natjecanja.

Mirni prijelazni rok


U zadnjoj dekadi lipnja bio je prijelazni rok za kuglače u kojemu međimurski klubovi i nisu previše sudjelovali. Iz najboljeg međimurskog kluba Željezničara nitko nije otišao, ali nitko nije niti došao, jer je njihov stav da bi doveli samo pojačanje, a takvog kuglača u bližoj okolici nema dok se u neke sportsko-financijske avanture iz udaljenijih područja ne žele upuštati. Tako će u novoj sezoni i u novoj ligi krenuti s istim snagama, istina malo drugačije raspoređenima u prvoj i drugoj ekipi.


Najveći posao obavio je novi drugoligaš, čakovečki Zanatlija, koji je u svoje redove doveo dugogodišnjeg odličnog prvoligaškog igrača Rajmonda Pokrivača i to bi im mogla biti često prevaga u utakmicama 2. lige. Dubravčan iz Donje Dubrave ostao je bez jednog kuglača jer se svojim Podravcima vratio Siniša Zidar, a u Prosvjetaru po običaju ništa novo.

Lige u novoj sezoni


Od međimurskih klubova prva momčad Željezničara nastupati će u 1. hrvatskoj kuglačkoj ligi sjever gdje se natječe 12 klubova, od kojih je čak 6 iz Slavonije, 3 iz Moslavine, te po jedan iz Siska, Zaboka i Čakovca. S natjecanjem ova liga počinje sredinom rujna, a Željezničar bi se trebao boriti za vrh tablice.


Druga momčad Željezničara nastavlja natjecanje u 2. hrvatskoj kuglačkoj ligi i obzirom na sastav lige ne bi trebalo biti većih problema oko plasmana, a možda nas ponovno iznenade pa se umiješaju u borbu za sam vrh.
U istoj ligi od ove sezone igra i čakovečki Zanatlija. Obzirom na pojačanje i dosadašnje rezultate od njih se očekuje da ostanu standardni drugoligaš, a moguće je da se upuste i u borbu za vrh, što će sve najviše ovisiti o zdravlju ponajboljih kuglača. Liga s natjecanjem započinje krajem rujna.


Dubravčan iz Donje Dubrave i čakovečki Prosvjetar i ove će sezone nastupati u 3. hrvatskoj ligi i obzirom na sastave i dosadašnja iskustva uglavnom će sudjelovati, a neka viša dostignuća teško je očekivati. I oni s natjecanjem započinju zadnji vikend u rujnu.

Željezničar uskoro kreće


Razočaranje koje im je donijela prošla sezona polako kopni, a već se u Željezničaru polako budi optimizam za novu sezonu. To je jasno bilo izraženo i na održanoj Skupštini kluba gdje su svi redom isticali da se u novu sezonu treba krenuti maksimalno „napadački“ i sa pobjedničkim stavom, a u prilog tome govori i to da s pripremama žele krenuti što prije.

Zbog toga je i donijet zaključak da se u pripreme krene već 23. srpnja, mjesec i pol prije početka prvenstva, da se uz pripreme u Čakovcu odigra i nekoliko jakih prijateljskih utakmica te sudjeluje na tradicionalnim turnirima u Mariboru i Zalaegreszegu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije