utrka u domašincu

NAJVRELIJA UTRKA SEZONE Krenule prijave za utrku ‘Murščak’ u Domašincu

Utrka je zamišljena kao događanje za cijelu obitelj

U subotu, 17. kolovoza 2024. godine, točno u 18 sati, započet će šesta po redu Utrka „Murščak“. Kao i prethodnih pet, i ova je utrka organizirana od strane NK Dinamo Domašinec u suradnji s Atletskim klubom Međimurje Čakovec, uz pokroviteljstvo Općine Domašinec.

Start i kategorije

Glavna utrka starta u 18 sati, a trkači mogu birati između dvije duljine staze: 4,5 km i 12 km. Na stazi od 4,5 km mogu sudjelovati i djeca rođena 2011. godine i starija. Ove godine nema kategorije hodača zbog slabog odaziva prethodnih godina, ali to ne znači da ne mogu sudjelovati jer ponekad je dobro biti i zadnji. Glavna utrka boduje se za Kup sjeverozapadne Hrvatske.

LINK ZA PRIJAVU: https://www.utrka.com/utrke/murscakdomasinec/2024/info/

Obiteljsko događanje

Utrka je zamišljena kao događanje za cijelu obitelj, pa su organizirane i utrke za djecu u nekoliko kategorija: vrtić, predškola, djeca 1. i 2. razred, djeca 3. i 4. razred, te djeca 5. i 6. razred u konkurenciji djevojčica i dječaka. Start dječjih utrka je u 17:20 sati.

Staze i atrakcije

Na stazi od 12 km trkači će prolaziti pored nekoliko promotivnih ploča poučne staze Murščak, poznate čige i nekoliko poklonaca (tzv. Križnih drevi). Dio rute ide biciklističkom stazom koja vodi od Sv. Martina na Muri do Kotoribe. Staza od 4,5 km vodi dijelom po nasipu uz potok Trnavu, prelazi drveni most u Dvorišće (dio Turčišća) i vraća se u Domašinec, s ciljem na igralištu NK Dinamo Domašinec.

GALERIJA IZ 2023. GODINE

Promocija zdravlja i turizma

Cilj utrke je promoviranje zdravog načina života i poticanje sportsko-rekreativnih aktivnosti, ali i promocija poučne staze „Murščak“ te turizma u našem kraju i cijeloj Međimurskoj županiji. Utrka „Murščak“ dobila je međunarodni karakter, privukavši trkače iz Zagreba, Zagrebačke, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske i Međimurske županije, kao i natjecatelje iz susjedne Mađarske i Slovenije. Tome se nadamo i ove godine, na 6. Utrci „Murščak“.

Poučna staza Murščak

Staza je smještena na dijelu Murščaka, najšireg područja uz rijeku Muru bez naselja, koje obuhvaća oko 1500 hektara. Svako stajalište na stazi je učionica na otvorenom gdje se može u prirodnim uvjetima steći najkvalitetnije znanje o vodenim, šumskim, livadnim i oraničkim bioekosustavima te geografskim i povijesnim, gospodarskim i tradicionalnim vrijednostima ovog kraja. Poučna staza Murščak uređena je sredstvima EU u programu Prekogranične suradnje.

Dobrodošli u općinu Domašinec i na najvreliju utrku sezone!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije