KARATE KLUB GLOBUS

SJAJNA KARATISTICA Tesa Balog brončana na Svjetskom kupu u Poreču

Na ovom prestižnom turniru sudjelovali su i članovi KK Globus Čakovec - Mala Subotica

Proteklog vikenda u Poreču održan je Svjetski kup i Svjetska liga za mlade, koji su okupili preko 4000 mladih karatista iz 85 država u Sportskoj dvorani Žatika i Sportsko-rekreacijskom centru Veli Jože.

Na ovom prestižnom turniru sudjelovali su i članovi KK Globus Čakovec – Mala Subotica. Dalia Šestak i Tesa Balog prvo su sudjelovale u kampu WKF federacije, a zatim nastupile na Svjetskom kupu za U12 natjecatelje.

Tesa Balog briljirala je u svojim nastupima. Nakon što je pobijedila protivnice iz Njemačke i Francuske, tijesno je izgubila od predstavnice iz Crne Gore. U repasažu je pobijedila predstavnice Portugala i Njemačke te osvojila brončanu medalju. Dalia Šestak također je pokazala izvrsne vještine, osvojivši 7. mjesto u kategoriji U12 -40 kg.

Ostatak ekipe KK Globus nastupio je na Svjetskoj ligi za mlade:

Aida Trstenjak osvojila je 5. mjesto u kategoriji juniorki -48 kg. Iako je tek napunila 16 godina i bila najmlađa juniorka u svojoj kategoriji, Aida je odradila odlične borbe. U borbi za brončanu medalju suočila se s aktualnom Europskom prvakinjom i izgubila meč. Tino Panić osvojio je 7. mjesto u kategoriji U14 -45 kg. Paulina Magdalenić zauzela je 9. mjesto u kategoriji juniorki -61 kg.

Na turniru su još nastupili Petar Filipović, David Bermanec, Petar Slukić, Marin Vuđan, Ervin Šoltić i Sven Strahija, ali su zaustavljeni u kvalifikacijama.

Natjecatelje je vodio trener Dejan Slukić, koji je izrazio ponos zbog njihovih postignuća i truda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije