NOGOMET

MALA SUBOTICA Nogometni klub Spartak svečano obilježio 60 godina postojanja

Kako neslužbeno doznajemo, u novu nogometnu sezonu NK Spartak uvest će novi trener, Vjekoslav Cvek

Iako ne u stilu kojeg je priželjkivala uprava, večeras je svečanom Sklupštinom obilježena 60. obljetnica nogometnog kluba Spartak Mala Subotica. Svečanost je okupila mnoge ugledne goste, članove kluba, bivše igrače, sponzore, navijače i predstavnike lokalne zajednice, kako bi proslavili dugogodišnju tradiciju ovog nogometnog ponosa Male Subotice.

Predsjednik NK Spartak, Kristijan Juras, koji je na čelu kluba od 2016. godine, otvorio je svečanu sjednicu sa srdačnim pozdravima i zahvalama. – Čast mi je i zadovoljstvo u ime igrača, članova izvršnog i nadzornog odbora, navijača, sponzora i svih članova NK Spartak pozdraviti sve goste na ovoj svečanoj sjednici povodom 60 godina od osnutka našeg kluba, rekao je Juras. Naglasio je da su se okupljeni već navikli jedni na druge tijekom godina, te da je osjećaj svake godine sve bolji.

Među prisutnim uglednicima, predsjednik Juras je posebno pozdravio načelnika Općine Mala Subotica Valentina Škvorca, predsjednika općinskog vijeća Mladena Križaića, tehničkog tajnika Međimurskog nogometnog saveza Darka Jambrovića, bivše predsjednike kluba, sadašnje i bivše članove izvršnog i nadzornog odbora, igrače, navijače, sponzore, te predstavnike drugih nogometnih klubova i udruga.

Prisjetio se povijesti kluba, od skromnih početaka 1964. godine kada je osnovan na inicijativu sportskih entuzijasta na čelu s prvim predsjednikom Augustom Cirkvenčićem, do prvog igrališta “Doleje” kod šume Gaj, te kasnije preseljenja na igralište “Jagodišće” gdje se i danas igraju utakmice. Kroz desetljeća, NK Spartak je doživio mnoge uspone i padove, ali i niz značajnih uspjeha, poput plasmana u II. Hrvatsku nogometnu ligu 1996. godine i osvajanja naslova prvaka Prve Međimurske nogometne lige 2023. godine.

Predsjednik Juras je također naglasio trenutne i buduće planove kluba, uključujući infrastrukturne projekte u suradnji s Općinom Mala Subotica, kao što su izgradnja tribine s popratnim sadržajima te rekonstrukcija igrališta, koja će se financirati sredstvima Europske unije.

Nakon predsjednika Jurasa, riječ je preuzeo načelnik Valentino Škvorc, nastavljajući svečano obilježavanje ove važne obljetnice za cijelu zajednicu.

Ovaj svečani događaj nije samo proslava prošlih uspjeha, već i prilika za refleksiju i planiranje budućnosti. NK Spartak Mala Subotica nastavlja graditi na svojoj bogatoj tradiciji, s vizijom stabilnog i uspješnog premierligaša u Međimurskoj Premier Ligi.

Kako neslužbeno doznajemo, u novu nogometnu sezonu NK Spartak uvest će novi trener, Vjekoslav Cvek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije