imamo srebro

JUDO KLUB ZRINSKI Petar Balunović osvojio srebro na Europskom kupu u Mariboru

Nakon tri europska kupa u organizaciji Europske judo Unije održao se i četvrti u susjednoj Sloveniji, točnije u gradu Mariboru

Prvog dana 22.06. nastupilo je troje predstavnika, Nika, Petar i Iker. Nika Đurinić je s jednom pobjedom i dva poraza zauzela 7. mjesto.

Iker je nažalost ostao bez plasmana. U istoj kategoriji nastupio je i Petar. U prvom kolu pobijedio je judaša iz Srbije. U Četvrtfinalnoj borbi borio se s judašem iz Ukrajine kojeg je u Gyoru pobijedio, nakon par napada Petar se držao taktike te s lijepim ručnim bacanjem pobijedio protivnika.

U polufinalnoj borbi imao je poznatog judaša koji dolazi iz Srbije, u borbu je dobro krenuo te dominirao od prve sekunde, nakon dobrih napada protivnik je dobio dvije kazne te je Petar bio u psihološkoj prednosti. U produžecima Petar je iskoristio priliku te s nožnom tehnikom bacio protivnika i ušao u svoje drugo finale na europskim kupovima.

Finalna borba je bila s judašem iz Ukrajine kojeg je jako dobro znao. Borba je krenula dobro sve do trećeg napada gdje je Petar dobio kaznu, ubrzo nakon prve dobio je i drugu te je bio u nezgodnoj poziciji. Nakon regularnog vremena borba je otišla u produžetke gdje se protivnik bolje snašao te pobijedio Petra. S tri pobjede i jednim porazom osvojio je veliko 2. mjesto.

Petar je jedini muški predstavnik iz Hrvatske koji je ušao u finale te je to veliki uspjeh za njega i za Zrinski. Nakon Sarajeva gdje je bio treći, Gyora gdje je bio drugi, u svoju kolekciju dodao je još jednu srebrni europsku medalju.

Drugog dana natjecanja nastupili su Mihael Vidaković te Meris Ramadani koji su ostali bez plasmana.

”Vrlo sam ponosan na naše natjecatelje koji su se hrabro borili na Europskom kupu u Mariboru. Posebne čestitke idu Petru za njegov izvanredan nastup. Njegova odlučnost i taktika u ključnim trenucima doveli su ga do finala, što je ogroman uspjeh.

Pobijediti u četvrtfinalu i polufinalu protiv snažnih protivnika iz Srbije i Ukrajine pokazuje koliko je napredovao. Finale je bilo napeto, i iako nije uspio doći do zlata, srebrna medalja je veliki rezultat koji potvrđuje njegovu kvalitetu i upornost.

Petar je sada jedini muški predstavnik iz Hrvatske koji je ove godine ušao u finale na europskim kupovima, što je izvanredan uspjeh za njega i za naš klub Zrinski. Nažalost, drugi dan natjecanja nije bio uspješan za Mihaela Vidakovića i Merisa Ramadanija, ali vjerujem da će i oni, poput Ikera, izvući pouke iz ovog iskustva i vratiti se još jači.” Govori trener Filip Šeketa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije