vijesti iz rukometa

ŽRK ZRINSKI Vladimir Vujović novi je trener kluba

U Ženskom rukometnom klubu Zrinski tijekom prvenstvene pauze mnoge aktivnosti

Na organizacijsko-financijskom, igračkom i stručnom planu. O svemu najvažnijem oglasili su se iz uprave, ovom prilikom prenosimo najvažnije zaključke.


Zbog odlaska – povratka u Austriju gdje će trenirati jednog austrijskog prvoligaša sporazumno je dogovoren raskid ugovora s trenerom Ristom Arnaudovskim, koji u klubu ostaje kao stručni suradnik. Iz kluba su sada već bivšem treneru zahvalili na kratkom, ali uspješnom radu s prvom ekipom.


Novi je trener Vladimir Vujović iz Varaždina, poznat, kako kažu u klubu prekaljeni internacionalac koji se kao odlični vratar afirmirao u Zagrebu. Naime, sa Zagrebom je i osvojilo naslov prvaka i tadašnji Kup prvaka, branio je za Metković u generaciji Balića, Goluže, Jelčića,Kaleba, Dominikovića, kasnije igrao u Francuskoj i Austriji, bio i reprezentativni vratar, a kao trener vodio je Koku, Vardar, trenirao vratare Podravke, bio izbornik juniorske reprezentacije Hrvatske, ima EHF licencu potrebitu za vođenje europskih utakmica. S radom počinje 1. kolovoza kada počinju pripreme za novu prvenstvenu i europsku sezonu.


Kad spominjemo Europu, znamo da su se Čakovčanke plasirale i prijavile za europsko natjecanje službenog naziva „EHF European League Women 2024/25.“. Tim je povodom uplaćena garancija EHF-u 15.000 eura, početkom srpnja znat će se lista mogućih protivnika i biti će ždrijebom određeni parovi. U klubu je zbog toga formiran posebni Organizacijski odbor, iz kluba pak zahvaljuju gradonačelnici Cividini i županu Posavcu, gradskoj i županijskoj sportskoj Zajednici na velikoj potpori ovom značajnom projektu gdje su kriteriji EHF-a vrlo su strogi i treba veliki angažman i odgovornost da se isti i poštuju.


Glede igračkog kadra također nekoliko zanimljivosti. U klubu su nam potvrdili s velikim zadovoljstvom da ostaje Gabrijela Gudelj, reprezentativka koja će biti potpora mladim igračicama na prelasku iz mlađih dobnih skupina u seniorski rukomet, tu posebno spominju:sestre Novak, Makarovu, Vidović, Janković, Vargu ..

Dogovorena je daljnja suradnja s vratarkom Dorom Potočnjak, potpisan je stipendijski ugovor sa Sarom Golub, najefikasnijom igračicom netom završenog prvenstva Hrvatske U-17, klubu je pristupila Tia Robida iz slovenske 1. lige koja igra na poziciji „srednjeg vanjskog“. Pristupila je i Bruna Zrnić, desno krilo koja je igrala u zagrebačkoj Lokomotivi, Podravki, Budućnosti Podgorica, a u završnoj su fazi pregovori s još četiri, pet igračica čija će imena biti znana nakon što 1. srpnja počinje službeni prelazi rok.

Kako kažu u klubu s svim igračicama dosadašnjeg sastava koje su najavile odlazak, spremni su razgovarati i produžiti dosadašnju uspješnu suradnju.


U novoj sezoni koja počinje 7. rujna kada Čakovčanke gostuju u Sinju kod tamošnjeg novog istoimenog prvoligaša, cilj je biti u gornjem dijelu prvenstvene tablice, promovirati nekoliko mladih igračica i dostojno prezentirati Čakovec i Međimursku županiju u europskom natjecanju. Da bi se ti realno zacrtani ciljevi ostvarili u klubu računaju na nove sponzore, daljnju još veću podršku odgovornih Grada i Županije, a na izvještajnoj Skupštini koja se također planira održati prije početka prvenstva u planu su i ‘pojačanja’ u upravi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije