SAVSKA VES - BELICA

HUMANITARNA UTAKMICA Žibekice i Zlatice prikupile donacije za ‘Sigurnu kuću’ Čakovec

U utakmici između ŽNK Žibekice i ŽNK Zlatice pobijedila - solidarsnost

Na igralištu Nogometnog kluba Bratstvo u Savskoj Vesi odigrala se humanitarna nogometna utakmica između ŽNK Žibekice iz Savske Vesi i ŽNK Zlatice iz Belice. Ovaj susret nije bio samo običan sportski događaj, već i snažan izraz solidarnosti i podrške ženama žrtvama obiteljskog nasilja.

Članice oba kluba okupile su se s plemenitim ciljem – prikupiti donacije za “Sigurnu kuću” Čakovec, ustanovu socijalne skrbi koja pruža zaštitu žrtvama nasilja u obitelji. Utakmica je bila prožeta emocijama i pravim sportskim duhom, a rezultat je ovaj put bio manje važan. Najvažnije je bilo da su žene kroz ovaj susret potaknule na podizanje svijesti o ovoj važnoj temi.

Kako je uoči početka susreta naglasio Krešimir Fučko predsjednik NK Bratstva, pokretačka snaga i zamisao cijelog projekta „Žene za žene“ bile su žene okupljene oko ekipe ŽNK Žibekice, a na dečkima je bilo da im daju podršku i pomognu u organizaciji utakmice i samog projekta.

– Veseli me što sam i osobno mogla dati podršku ovoj odličnoj i hvalevrijednoj inicijativi. Iako su ŽNK Žibekice i ŽNK Zlatice odigrale tek jednu nogometnu utakmicu, njihova je akcija od neprocjenjive vrijednosti. One su pokazale da se solidarnošću i zajedničkim aktivnostima mogu postići velike promjene i potaknule na važno razmišljanje o nasilju u bilu kakvom obliku. Svim sudionicama ove humanitarne utakmice još jednom velike čestitke, rekla je tom rigodomkovečka gradonačelnica, Ljerka Cividini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije