ČESTITAMO

JUDO KLUB ZRINSKI Nika, Petar i Jona osvojili medalje u Bugarskoj

U subotu troje judaša Zrinskog otputovalo je na dalek put u Bugarsku grad Panagyuriste na jedan od zadnjih turnira u polusezoni

Turnir je okupio preko 1100 natjecatelja iz 22 države. Nika Đurinić borila se u kategoriji do -52 kilograma, prvu borbu uspješno je pobijedila, u drugom kolu zaustavljena je od predstavnice iz Italije.

Kroz repasaž počela je raditi puno bolji judo te je nanizala dvije pobjede i došla u borbu za brončanu medalju. Borila se protiv predstavnice iz Bugarske te je bila dominantna od prve sekunde, bacila je dva puta protivnicu te se popela na postolje i osvojila brončanu medalju s ukupno četiri pobjede i jednim porazom.

Petar Balunović u kategoriji do -50 kilograma krenuo je također odlično u turnir, prvu borbu uspješno je pobijedio dok je u sljedećem kolu krenuo nešto rezerviranije u borbu te je nakon regularnog vremena borba otišla u produžetke.

Krivi smjer kretanja koštao ga je pobjede, kroz repasaž posložio se te je nanizao dvije odlične pobjede i došao u borbu za treće mjesto, u borbi za treće mjesto pobijedio je predstavnika Turske te se popeo na postolje među najbolje i osvojio 3. mjesto s jednakim pobjedama kao i Nika.

Jona Žvorc borio se u uzrastu kadeta odnosno sa svojim godištem te dvije godine starijim dečkima. U prvoj borbi imao je nezgodnog judaša iz Bugarske, borba je krenula dobro ali je protivnik uspio baciti Jonu na bod te je Jona iskoristio priliku u parteru i napravio polugu koja mu je donijela pobjedu.

U drugom kolu pobijedio je dečka iz Slovačke te je imao polufinalnu borbu. Borba je bila izuzetno teška ali je Jona bio smiren i fokusiran te je slušao savjete od trenera.

Nakon par teških napada Jona je uspio baciti te čuvati vodstvo, protivnik je napadao te je ostavio dovoljno prostora da Jona uspio još jednom baciti što je i učinio i pobijedio. Finalna borba bila je s domaćim predstavnikom, krenuo je dobro u borbu ali nakon par napada ulazi u protivnikov prostor bez dobrog garda i pada. Osvojio je drugo mjesto s tri pobijede i jednim porazom.

”Naši judaši su ostvarili izvanredne rezultate u Bugarskoj te sam ponosan na njihov napredak i postignuća. Ovo je još jedan dokaz da naši judaši rastu iz natjecanja u natjecanje. Vratili smo se s tri medalje, što je izvanredan rezultat i poticaj za daljnji rad. Nastavit ćemo trenirati marljivo i raditi na poboljšanju, te se veselimo budućim izazovima i natjecanjima” govori trener Filip Šeketa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije