kakva utakmica

ŠOKANTAN PREOKRET! Hrvatska s Albanijom odigrala 2:2!

Hrvatska je remizirala s Albanijom 2:2 u drugom kolu Europskog prvenstva

Albanci su nakon jako lošeg prvog dijela Hrvatske vodili 1:0, da bi momčad Zlatka Dalića u drugom poluvremenu preokrenula rezultat u razmaku od dvije minute, piše Index.hr

Ipak, Hrvatska nije uspjela sačuvati vodstvo te je u 95. minuti primila pogodak za podjelu bodova.

Katastrofalno prvo poluvrijeme Hrvatske


Hrvatska je odigrala grozno prvo poluvrijeme, a u zaostatku se našla već u 11. minuti. Jasir Asani ubacio je s desnog krila, a Qazim Laci je ostao sam na petercu i glavom provukao loptu ispred Dominika Livakovića, koji je možda mogao i bolje reagirati.

Dalićeva momčad preuzela je posjed nakon primljenog pogotka, ali je iz njega bila potpuno bezopasna i nije uspjela stvoriti nijednu pravu priliku. Albanci su, pak, prijetili iz kontranapada. Kristjan Asllani izbio je sam pred Livakovića, koji je ovaj put uspio spasiti Hrvatsku.

Malo je nedostajalo da Hrvatska kao i protiv Španjolske doživi šok u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Opet je albanski igrač ostao sam nakon ubačaja s desne strane, no Livaković je zaustavio udarac glavom Reya Manaja.

Preokret u dvije minute


Hrvatska je od samog početka drugog poluvremena ipak bila značajno opasnija nego u prvih 45 minuta. Dobre šanse imali su Luka Sučić i Mario Pašalić, koje je Dalić na poluvremenu uveo umjesto Lovre Majera i Marcela Brozovića, dok je u 58. minuti Josip Šutalo neometan glavom s dva metra loše zahvatio loptu.

Do pogotka za izjednačenje Hrvatska je stigla u 74. minuti. Mateo Kovačić povukao je napad i dodao za Antu Budimira, koji je proslijedio loptu Andreju Kramariću, a on je nasamario i svog čuvara i vratara Albanije te pogodio u bliži kut za 1:1.

Na valu prvog gola stigao je i drugi. Budimir se izborio za loptu na lijevoj strani albanskog šesnaesterca i odigrao povratno za Sučića, čiji je udarac završio u bloku, no lopta se zatim u gužvi od Klausa Gjasule odbila u gol.

Gjasula od tragičara do heroja Albanije


U minutama nakon drugog pogotka Hrvatska je imala nekoliko dobrih situacija u kojima se moglo doći i do trećeg. Prijetili su Modrić, Pašalić i Baturina. Ipak, u završnici susreta Albanija je preuzela kontrolu i krenula po 2:2.

Zamalo je u 90. minuti poentirao Dinamov Arber Hoxha, no ono što on nije uspio tad, jest Gjasula pet minuta kasnije. Strijelac albanskog autogola ostao je sam na povratnoj lopti nakon što su Albanci probili desnu stranu hrvatske obrane te je preciznim udarcem od tragičara postao heroj Albanije.

Bilo je još vremena da Hrvatska i poslije primljenog pogotka nešto napravi, Kovačić je imao jedan dobar udarac, no albanski golman Strakosha je to obranio i tako osigurao podjelu bodova zbog koje Dalićeva momčad u zadnjem kolu nema druge nego pobijediti Italiju. Taj se susret igra u ponedjeljak u Leipzigu od 21 sat, navodi Index.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije