kuglanje

ZAVRŠNI ZAGREBAČKI TURNIR MLADIH Vjeko Vrček i Jakov Kolenko ukupni pobjednici

Mladi kuglači čakovečkog Željezničara opet su zabilježili sjajne rezultate

Ovoga vikenda u Zagrebu je održan 7. turnir mladih, ujedno i završni za ovu sezonu. Kako je već uobičajeno na njemu su nastupili i mladi kuglači čakovečkog Željezničara i opet zabilježili sjajne rezultate.

U kategoriji najmlađih, 9 godišnjaka, Jakov Šardi je uspio ponovno pobijediti sa srušenih 278 čunjeva. To mu je kao početniku bio ukupno treći turnir i već druga pobjeda. Među 10 godišnjacima, zbog školskih obveza, nažalost nije mogao nastupiti pobjednik svih dosadašnjih turnira Vjeko Vrček, ali je zato osvajanjem drugoga mjesta opet medalju u Čakovec donio Roko Juričan sa srušenih 398 čunjeva.

Najveća borba vođena je u konkurenciji 11 godišnjaka, ali je ponovno pobjednik bio Jakov Kolenko ovoga puta srušivši 447 čunjeva. Posljednji od „Željezničarovih beba“ nastupio je u konkurenciji 14 godišnjaka Borna Murić. Niti on nije želio zaostajati za klupskim suigračima pa je također osvojio zlato i to već ozbiljnim seniorskim rezultatom od 538 čunjeva. Tako su na ovom posljednjem turniru mladi kuglači Željezničara, njih četvorica, osvojili 3 zlata i jedno srebro

Kako je ovo bio posljednji turnir sezone osim za rezultate na tom turniru priznanja su bila dodjeljivana i za najbolje cijelo sezonske rezultate. Naravno da su i tu cijelo sezonski rad i rezultati donijeli mladim kuglačima Željezničara žetvu medalja. U ukupnom poretku 9 godišnjaka, iako je sudjelovao na svega 3 turnira, Jakov Šardi osvojio je brončanu medalju. Među 10 godišnjacima nije već odavno bilo dileme. Pobjedama na svim turnirima gdje je sudjelovao Vjeko Vrček je uvjerljivo osvojio zlato, dok je njegov klupski kolega Roko Juričan odmah do njega, sa srebrom oko vrata. Najžešću bitku za naslov ukupnog pobjednika vodio je među 11 godišnjacima Jakov Kolenko s članom Kupe Ozalj Jakovom Požegom.

Nakon što je na 6. turniru pobijedio, a Požega zauzeo 3. mjesto, Jakovu Kolenko je na posljednjem turniru trebao plasman koji će za samo jedno mjesto zaostajati za konkurentom. No on je to riješio jednostavno, pobjedom i na ovom posljednjem turniru pa tako također postao ukupni pobjednik u svojoj kategoriji. Borni Muriću je, u konkurenciji 14 godišnjaka, samo jedan slabiji nastup na 4. turniru odnio naslov sveukupnog pobjednika pa se morao zadovoljiti srebrom. Ovime je okončana izuzetno uspješna sezona mladih kuglača Željezničara koji sada odlaze na ljetne praznike, a s treninzima nastavljaju neki već na ljetnim kampovima kuglanja krajem srpnja, a svi od sredine kolovoza.

KUGLAČKA LJETNA SPRINT LIGA – ODLIČNE MEĐIMURSKE MOMČADI

Ove godine je ponovno, nakon svih službenih natjecanja u organizaciji Hrvatskog kuglačkog saveza, na kuglani Drava u Varaždinu organizirana Ljetna sprint liga na kojoj već po tradiciji sudjeluju i međimurske momčadi. Treba reći da se na ovom natjecanju natječu slobodno formirane momčadi od registriranih, ali i rekreativnih kuglača. Tako od međimurskih momčadi dvije čine kuglači Željezničara (Stari lisci i Kozlići), dok treću zajednički čine kuglači Željezničara i Zanatlije i rekreativac, a shodno sklonostima simboličnog su naziva Six pack.

U natjecanju po grupama gdje igra svaki sa svakim naše momčadi su postigle vrlo dobre rezultate te nakon grupne faze sve 3 momčadi idu u daljnje natjecanje gdje se igra kup sistemom, na ispadanje. Najbolja je momčad Six pack koja je osvojila prvo mjesto u grupi A i time osigurala direktni plasman u poluzavršnicu, dok su u B grupi Kozlići drugi, a Stari lisci treći. Tako će ovoga tjedna ove dvije momčadi biti u borbi za poluzavršnicu, a igraju protiv varaždinskih momčadi Lazari i Uličari.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije