brojimo sitno...

HRVATSKA OTVARA EURO Evo u kojem bi sastavu Vatreni trebali istrčati protiv Španjolaca!

Hrvatske boje dominiraju Berlinom, ulice su pune naših navijača, a pored fan zone na Breitscheidplatzu razvijena je i zastava duga 107 te široka 12,5 metara

Navijači se penju po stablima, Španjolci skandiraju Modriću… Nakon osamnaest godina Hrvatska se vratila na Olimpijski stadion u Berlinu, gdje je jednom htjela dekapitirati Brazil pa na navijačkoj euforiji ostaviti trag na Svjetskom prvenstvu, a provela se poput miša kad nanjuši slaninu u klopci te se sa samo dva bijedna boda vratila kući nakon tri utakmice, pišu sportske.jutarnji.hr. Tada su Vatreni izgubili 0:1 od Selecaa, a mnogobrojni hrvatski novinari nadmetali su se tko će pozitivnije oslikati taj rezultat.

Hrvatska je danas u Berlin došla s pobjedničkim gardom i vjerom da su kompleksi iz prošlosti prevladani, Vatreni na najveće reprezentacije ne gledaju iz submisivne pozicije, ne raduju se što su pali samo s jednim golom u mreži, puni su iskustva i odlučni napraviti najbolji rezultat u sedmom pojavljivanju na europskim prvenstvima. To je najveće postignuće ere Dalić – Modrić i pogonska snaga aktualne reprezentacije. Danas neće biti pljeska niti izraza zadovoljstva ako “časno padnemo”. Ta kategorija za ovu Hrvatsku ne postoji.

Očekivanja u oblacima


Nakon srebra iz Rusije i pogotovo bronce iz Katara, koja je učvrstila Vatrene kao korifeje europskog nogometa, Španjolska je fantastičan test koji će dati smjernice koliko igrački vrijedi aktualna postava Zlatka Dalića.

Iako optimizam među navijačima para oblake, na startu je bitno uzeti barem bod. Remi bi na Olimpijskom stadionu bio dobar učinak za kasnije ambicije prolaska dalje, koliko god je želja igrača i izbornika da matiraju La Roju s čime bi obavili pola posla. Španjolci su nam zadali bolne udarce, otkako je Dalić izbornik od njih je pretrpio najteži poraz ikad, 0:6, ispao u osmini finala Eura 2021. godine te izgubio bitku za zlato u Ligi nacija lani u Rotterdamu. Izbornik je željan osvete, premda je jasno da to neće potencirati.

Hrvatska i Španjolska četvrti put zaredom igraju na europskim prvenstvima, nama je pripala jedino nebitna utakmica 2016. u kojoj Modrić i Mandžukić nisu ni igrali nego su prigodu dobili mladi poput Pjace, Roga i Jedvaja, a njima sve što je bilo krucijalno. Za prolaz skupine 2012. godine te za proboj u četvrtfinale prije tri godine.

Bod bismo prihvatili, ali na bod se ne može igrati. Španjolsku možeš dobiti ako joj hakiraš sustav ili trkački budeš besprijekoran.

Sveto trojstvo


Hrvatska je u Rotterdamu stigla blizu tome, međutim, nije stvarala šanse. Modrić, Brozović i Kovačić u Kataru su slovili za najbolji vezni red na svijetu, u međuvremenu neke su se stvari promijenile i danas će biti vrlo intrigantno kako će proteći bitka za posjed protiv Rodrija i kolega iz španjolske sredine terena, navode sportske.jutarnji.hr.

Hrvatska – Španjolska (18 sati)


Berlin, Olimpijski stadion

HRVATSKA: Livaković – Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol – Kovačić, Brozović, Modrić – Kramarić, Majer – Budimir

ŠPANJOLSKA: Simon – Grimaldo, Le Normand, Nacho, Carvajal – Pedri, Rodri, Ruiz – Williams, Yamal – Morata

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije