KARATE

KARATE KLUB GLOBUS Ervin Šoltić: Biti četvrti na svijetu motivira me da još više treniram

Ervin Šoltić, 14-godišnjak koji karate trenira od sedme godine, četvrti je na svjetskoj rang-listi u kadetskoj kategoriji iznad 70 kg

‘Sezonom sam do sada jako zadovoljan. Plasman na svjetskoj rang-listi mi puno znači i motivira me da još više treniram. Sljedeći cilj mi je plasirati se na Svjetsko prvenstvo i tamo uzeti medalju’, rekao nam je uvodno mladi karatist iz Karate kluba Globus Čakovec.

Sve je počelo kada su njegovi sadašnji prijatelji iz kluba došli prezentirati karate u školu. Trenira svaki dan i uspijeva uskladiti obaveze s treninzima i natjecanjima. Najdraži trenutak mu je zlatna medalja sa Svjetske lige u Veneciji.

Njegov uobičajeni karate trening sastoji se od zagrijavanja, vježbi stabilizacije, tehničko-taktičkog karate treninga, sparinga i rastezanja. Uz to 2-3 puta tjedno ima i posebne treninge u teretani.

‘Uvijek imam volje za trening. Ponekad dan prije natjecanja analiziram svog protivnika. Sa svojim prijateljima iz kluba družim se i u slobodno vrijeme, ne samo pod treninzima’, ispričao nam je.

U posebnom sjećanju ostala mu je borba za 3. mjesto s nedavnog turnira Svjetske lige u Španjolskoj i osvajanje brončanog odličja. Taj je uspjeh jedan od najzaslužnijih za njegov odličan plasman na svjetskoj ljestvici.

Trener Dejan Slukić pohvalio je Ervinovu predanost sportu. – ‘Iznimno je predan karateu i svakom treningu. Na natjecanjima daje sve od sebe što potvrđuju i rezultati. Siguran sam da će nastaviti napredovati i razvijati se kao i do sada.’

Nova natjecanja očekuju ga već u nastavku ovog mjeseca, vjerujemo ponovno uz odlične rezultate.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije