INTERVJU

ŽNK MEĐIMURJE Hrvoje Goričanec: Klubu će u budućnosti i dalje biti temelj domaće igračice

U Ženskom nogometnom klubu Međimurje Čakovec s velikim ponosom i zadovoljstvom sumiraju rezultate upravo završenom prvenstvenom sezonom Super Sport Prve lige, gdje su prvi, jesenji dio prvenstva završili na posljednjem 8. mjestu prvenstvene tablice, a drugi dio sezone bili „hit prvenstva“ i na kraju završili na vrlo dobrom 5. mjestu

Kratko smo porazgovarali s direktorom kluba Hrvojem Goričancem. Bio je vrlo realan glede protekle sezone, također i glede planova u novoj sezoni.

– Po završetku jesenje sezone, u kojoj smo od 10 utakmica pretrpjeli 9 poraza i izborili samo 1 bod, s -49 golova razlike, u zimskom smo prijelaznom roku imali primarni cilj formirati novi stručni stožer i igrački pojačati ekipu te izbjeći posljednje mjesto na tablici koje vodi u niži rang natjecanja. Uspjeli smo to riješiti na najbolji mogući način, formirali smo novi stručni stožer na čelu s trenerom Ivanom Dizdarom, dovedene su četiri nove igračice, pripreme za drugi dio prvenstva bile su vrlo uspješne i stvari su se počele mijenjati.

Uz igračice kojie su stigle u zimskom prijelaznom roku (Olivia Lewis, Domenica Rodriguez, Kirara Fijuo i Ayuri Terawaki) i naše su djevojke, a riječ je o mladim i perspektivnim djevojkama, iz dana u dan bile sve bolje, rekao je.

– Ekipa je iz gubitničkog počela mijenjati mentalitet u pobjednički i krenuo je pomalo nestvarni niz. Od 10 utakmica, nanizali smo 8 pobjeda, 1 neriješeni rezultat i samo 1 poraz s gol razlikom 28:14, izbjegli smo posljednje mjesto i na kraju završili na vrlo dobrom 5. mjestu i potvrdili prvoligaški status. Nije bila lako, sve je to zasluga igračica, trenera, stručnog stožera i nove, agilne uprave na čelu s Matom Kljajićem.

Klubu će u budućnosti i dalje biti temelj domaće igračice iz vlastite nogometne škole uz nekoliko stranih kvalitetnih pojačanja, a priliku će dobiti kao i do sada igračice mladih sastava jer imamo odličnu nogometnu školu i mlade igračice koje imaju prvoligaški potencijal, nosioci smo kvalitete u omladinskom ženskom nogometu Regije sjever.

U trenažni proces mlađih kategorija uključeno je 80 djevojčica, imamo ukupno četiri mlađe uzrasne kategorije: kadetkinje i pionirke koje uspješno igraju u jedinstvenoj Prvoj ligi, mlađe pionirke i početnice. Posebno želim istaknuti pionirsku ekipu koja je prvenstvo završila na odličnom 3. mjestu, a Ena Madić najbolji je strijelac s 45 postignutih pogodaka.

To je za Čakovec i Međimurja vrlo dobar rezultat i pokazatelj, mnoge od njih uskoro ćemo gledati u našem seniorskom sastavu, a to nam je i primarni cilj, završio je Goričanec i na kraju još jednom pohvalio stručni stožer: Ivan Dizdar-glavni trener, Karlo Jambor kondicijski trener, Sanja Šoltić trener vratara, Mura Janušić fizioterapeut, također i trenere mlađih kategorija: Maria Šarića pionirki, Karla Jambora kadetkinja i Karla Kovčevića mlađih pionirki i početnica.

Mi pak za kraj dodajemo da velike zasluge za dobar rad i rezultate idu na adresu nove uprave na čelu s predsjednikom Matom Kljajićem koji ne žali truda i vremena posvetiti se radu u klubu.

I dalje ćemo tako nastaviti uz pomoć odgovornih Grada Čakovca, Međimurske županije, Međimurskog nogometnog saveza, sponzora i to posebno napominjem-roditelja naših mladih i perspektivnih igračica. Pozivan sve ljubitelje sporta i nogometa da nas podrže, vrata našeg kluba široko su im otvorena, rezultati neće izostati, rekao nam je Mato Kljajić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije