OPROSTIO OD AKTIVNOG IGRANJA

OPROŠTAJ SREĆKA STERNADA Punih 36 godina je bio među vratnicama

Srećko Sternad (48) dugogodišnji vratar Mladosti iz Dekanovca oprostio se je od aktivnog igranja nogometa koje je trajalo čak 36 godina

Srećko Sternad (48) dugogodišnji vratar Mladosti iz Dekanovca protiv Pušćina oprostio se je od aktivnog igranja nogometa koje je trajalo čak 36. godina.

U razgovoru se prisjetio svojih nogometnih početaka; ‘Započeo sam u MTČ-u s 12 godina da bi tu nastupao u svim kategorijama do 17 kada sam otišao u Veneru. Nakon toga sam branio u Sokolu jednu godinu te u Automikulaju pet godina od kojih sam četiri bio kapetan. Vračam se u Gardinovec gdje za Radnički branim osam godina da bih četiri proveo u BSK-u, tri i pol u Borcu PMP u Turčišću te na kraju pet i pol godina sam u Mladosti u Dekanovcu.

Okitili ste se s nekoliko naslova prvaka?

Upravo tako osvojio sam juniorski Kup s MTČ zatim sam bio s Automikulajem i Radničkim prvak lige dok sam s BSK-om i Mladost Dekanovec osvojio jesenski naslov prvaka.

Koji Vas je trener posebno dojmio?

Trenirali su me mnogi treneri i svaki od njih ima svoj način rada i vođenja utakmica ali ipak istaknuo bih Franju Novosela koji je kod mene ostavio najbolji dojam.

Za Vas kažu da ste pravi sportski tip da ne pijete niti ne pušite?

Zahvaljujući sportskom životu gdje nema mjestu prorocima kao što su alkohol i cigarete već samo rad treniranje uspio sam se tako dugo baviti nogometom.

U kojoj Vam je sredini bilo najljepše?

U Dekanovcu mi je bilo najljepše mada sam se svugdje gdje god sam branio osjećao odlično, svugdje je vladalo veliko prijateljstvo među igračima. Ipak, u Mladosti mi je bilo najljepše tu je vladala obiteljska atmosfera baš sam ovdje uživao najviše u ovoj sredini.

Kakvi su Vam planovi? Hoćete li i dalje biti uz nogomet?

Naravno nogomet je u mojoj krvi. Dvije godine radim u ŠN Dinamo-Zelenko s vratarima gdje želim da im prenesem svoje bogato iskustvo.

Za kraj koga biste se posebno zahvalili?

Svim trenerima, suigračima i navijačima gdje sam igrao na prekrasnim provedenim trenucima a posebno bih se zahvalio mojoj obitelji supruzi Nataliji i sinu Edvardu na razumijevanju svih tih godina.

Toliko od Srećka – uzornog nogometaša. Posebno moramo naglasiti da mu je prije utakmice s Pušćinama delegacija NK Mladosti na čelu sa Stjepanom Žerjavom i Josipom Pintarićem predala prigodni poklon u znak zahvalnosti što je dao za klub, dok su se igrači i navijači dugotrajnim aplauzom oprostili od svog dugogodišnjeg vratara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije