INTERVJU

NK DINAMO – DOMAŠINEC Osvrt na minulu trećeligašku sezonu koja ima dobre i loše strane

Zadovoljni sezonom, mada je moglo i bolje

Nogometaši Dinama iz Domašinca minulu trećeligašku sezonu završili su na petom mjestu. O svemu pomalo, razgovarali smo s trenerom Daliborom Gorupićem koji nam je u uvodu ocijenio minulu završenu trećeligašku sezonu Dinama/D:

– Mislim da prošla sezona ima svoje dobre i loše strane. Rezultatski gledano je moglo biti bolje, najprije tu mislim na prerano ispadanje iz kupa od kojeg smo se oporavljali cijelu jesen. Što se tiče prvenstvenog dijela, završili smo kao i prošle sezone na petome mjestu. S obzirom da smo loše krenuli u prvenstvo i što nam se prognozirao crni scenarij, mislim da smo sezonu odigrali dobro.

Ono što je svakako pozitivni dio priče je veliki broj mladih igrača koji su se afirmirali i koji su postali neizostavni dio početnih 11. Isto tako smo stvorili prepoznatljivu igru, veliki dio prvenstva smo igrali u neuobičajenom sustavu, ravnopravno se nosili s baš svim momčadima u ligi, primjerice, Varteks smo dva puta pobijedili i jednom remizirali u Varaždinu. Najveći plus ove sezone je veliki postotak odaziva na treninge, bilo smo preko 95%, to je najbolji pokazatelj kako i koliko smo radili.

Ekipa Vam je spoj mladosti i iskustva?

U momčadi su Stjepan Čepa Krznar, Filip Petak, Ivan Prekupec, Karlo Malenović i Patrik Šimunić za koje mogu reći da imaju godine sukladno i svojim iskustvom. Oni su bili kostur koji je iznio najveći dio i odradili su to jako dobro. Zašto spominjem njihove godine?

Zato što je Neven Hlišć bio jedan od naših ključnih igrača, a nema ni 25 godina. Tako i Marko Žulić spada u mlađe igrače, s ne punih 21 godinom, odigrao je sjajnu sezonu i mislim da će se velika većina složiti da je Žule ponajbolji mladi igrač naše regije. Rališ, Bacinger, Nikola Malenović i Sabol su standardni igrači, od ogromne važnosti za našu momčad, a najstariji među njima ima 23 godine. Jako mi je bitno spomenuti petorku domaćih igrača.

To su David Kovač, Luka Marodi, Dominik Novak, Matej Mezga i Niko Jakšić. Mislim da smo jedna od rijetkih momčadi koja je imala toliko domaćih igrača, a da igra ovako visoki rang. Kovač i Marodi su već dugi niz godina standardni prvotimci i jako važni igrači ove momčadi, Niko Jakšić polako stasa u ozbiljnog igrača, dok su Novak i Mezga imali sjajne sezone.

Dominik je prvi strijelac momčadi, mislim da je napravio ogroman iskorak i ponajbolji napadač lige je, dok je Matej dokazao da se radom i trudom može jako puno postići. Oba dvojica su igrači mlađi od 21, a igrali su jako važnu ulogu. Vratari Kanižaj i Medvešek su ove sezone imali jako važnu ulogu jer su neprikosnovenom Prekupcu bili snažna konkurencija, žao mi je da je bilo premalo prostora da dobe neku ozbiljniju minutažu. S nama su trenirali i juniori Teo Krznar, Fran Zadravec, Ivan Bister, Ivano Horvat i Florijan Tomašek.

Koji Vas je igrač posebno iznenadio svojim izvedbama a koji može puno bolje?

Pa mislim da sam dao rezime cijelog igračkog kadra u prošlom pitanju. Individualno sigurno ne postoji pojedinac koji je razočarao da bi ga trebalo izdvojiti, u trenucima kada je bilo razočaranja, razočarali smo svi zajedno. A što se tiče pozitivnog iznenađenja, spomenuo bih Marka Žulića.

Osim što je odigrao sjajnu sezonu, mislim da je pokazao da je ogroman potencijal. Bio sam pet godina trener u Slaven Belupu, u tom razdoblju vodio uzraste mlađih pionira pa sve do seniorske B momčadi i odgovorno tvrdim da je Marko jedan od najtalentiranijih igrača koje sam trenirao. Interes za njim je ogroman, svjesni smo da će jako teško ostati kod nas, teško ćemo nadoknaditi njegov odlazak, ali vidjet ćemo kako će se stvari razviti do kraja prijelaznog roka dok je za novu sezonu okupljanje je zakazano za 8. srpnja na Kokotovom vezu.

Kako ste zadovoljni s radom uprave?

Imam veliku sreću da sam trener u klubu koji ima upravu kakva je u Dinamu. Josip Đurkin, Zvonko Ovčar, Luka Jakšič i Petar Mihalec su ljudi koji zbilja svakodnevno rade u klubu i oko kluba i zato danas možemo razgovarati o rezimeu za sezonu u 3.ligi i spominjati ove igrače u kontekstu kluba.

S 8. srpnja započet će pripreme za moju petu sezonu u klubu, vjerujte mi, ne bi radio negdje gdje obostrano zadovoljstvo nije takvo kakvo je ovdje. Dokaz je količina poziva i komunikacije sada u prijelaznom roku između mene i Zvonka i Jocija. Mogu samo u svoje ime i u ime svojih igrača izraziti veliko zadovoljstvo i zahvalu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije