HUMANITARNA UTRKA

ZA MEĐIMURSKE SLATKIŠE Utrka Grada Čakovca okupila nekoliko stotina trkača

Ukupno je bilo prodano preko 500 startnih brojeva po 5 eura za odrasle i 2 eura za djecu, a okupljene trkače pozdravila je u ime Grada Čakovca gradonačelnica Cividini

U srijedu, 5. lipnja, točno u 18 sati na Trgu Republike nekoliko stotina trkača startalo je na Utrci Grada Čakovca – hvalevrijednom humanitarnom sportskom događanju čiji je cilj bio potaknuti što veći broj djece i njihovih roditelja na kretanje, a istovremeno pomoći Međimurskim slatkišima – udruzi djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja Čakovec.

Utrka je izvorno bila predviđena za utorak, 28. svibnja (u sklopu obilježavanja Dana Grada Čakovca), no vremenske prilike prisilile su organizatora, AK Međimurje, na odgodu.

Danas, nakon tjedana nestabilnih vremenskih prilika, konačno je svanulo sunce i osvijetlilo 2 km dugu stazu kroz Perivoj Zrinskih.

Ukupno je bilo prodano preko 500 startnih brojeva po 5 eura za odrasle i 2 eura za djecu, a okupljene trkače pozdravila je u ime Grada Čakovca gradonačelnica Ljerka Cividini te je pohvalila humanitarni karakter utrke, čiji prihodi od prodaje startnih brojeva ide upravo Međimurskim slatkišima.

Trkači, od koji su mnogi bili atletičari, ali i rekreativci, mame, tate, djeca, čak i predstavnici Gradske uprave Grada Čakovca, zabavili su se u kretanju, a kasnije, na cilju, i uz ukusne hot dogove.

Prvi je kroz cilj prošao Niko Štefulj iz Strahoninca, a svi natjecatelji su dobili i brošuru Međimurski slatkiš Josipa Petrlića Pjera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije