NOVOSTI

NK MEĐIMURJE ČAKOVEC Prezentiran plan i program rada za nadolazeću sezonu

Novoizabrani predsjednik Nogometnog kluba Međimurje Vladimir Peršić na nedavno održanoj izvanrednoj izbornoj Skupštini prezentirao je delegatima plan i program rada za sezonu 2024/25.godinu

Izdvajamo najvažnije „zadatke“ općih i natjecateljskih ciljeva.

Hitno je uključiti odgovorne lokalnih zajednica, navijače, djecu, mlade, sve članove kluba, sponzore, medije, te ostale zainteresirane da sudjeluju u projektima kluba.

Aktivnim radom bit ćemo uzor drugim sportskim klubovima i organizacijama, kako u gradu Čakovcu, tako i diljem Međimurje, ističe Peršić.

Kroz inovativne i zanimljive aktivnosti i kampanje stvoriti temelje za dugoročne i održive odgovorne programe s ciljem dobrobiti svih u našoj zajednici. Imamo jedan od najljepših „malih“ stadiona u Hrvatskoj, ako se pak gotovo ništa prepoznatljivo za širu javnost ne događa na njemu , pitanje je čemu ta skupa investicija, a još skuplje održavanje.

Grad nam je omogućio gotovo sve uvjete, na nama je da te uvjete opravdamo svojim radom i zalaganjem. Trebamo se aktivno povezati s Međimurskim i Hrvatskim nogometnim savezom u kontekstu pružanja podrške postojećim programima uključenjem našeg kluba u iste, tu je i bolja povezanost s Ženskim nogometnim klubom Međimurje kao partnerskim klubom, te promovirati nogomet za žene kroz niz aktivnosti, organizirati veliku kampanju putem koje se promovira ravnopravnost spolova uz uključenje igrača i igračica oba kluba. Posebno je važna povezanost s našom nogometnom školom, cilj nam je osposobiti što više darovitih igrača za naš prvi sastav.

– Što se tiče natjecateljskih ciljeva i tu je sve jasno i realno postavljeno. Nismo zadovoljni trenutnim stanjem gdje je naš klub završio na 6. mjestu 3. lige sjever.

Na početku sezone našao se je u vrlo teškoj i nezavidnoj situaciji, kako u financijskom , tako i organizacijskom smislu, da nije bilo par entuzijasta i zanesenjaka na čelu s Rajkom Toplekom, ne znam dali bi danas pričali o planovima i programima, treba tim entuzijastima reći veliko hvala na svemu što su učinili za klub.

– Do kraja sezone klub se je financijski stabilizirao pa se lakše može govoriti o daljnjim programima i zadacima. Glavni i osnovni mora nam uz organizacijsko-financijsku stabilizaciju biti na natjecateljskom se dijelu povratak u Drugu ligu, Međimurje zaslužuje drugoligaša.

To pak prevedeno znači da u sadašnjem rangu natjecanje trebamo novu sezonu završiti na jednom od prva dva mjesta i kroz kvalifikacije doći do realno zacrtanog cilja. Dali su to realne ambicije pokazat će vrijeme, no ako naši susjedi u Koprivnici i Varaždinu imaju prvoligaše, onda smatramo da grad Čakovec i Međimurje zaslužuju barem stabilnog drugoligaša o čemu se stalno priča i nagađa. Pa onda pređimo s riječi na djela, završio je u optimističnom tonu Peršić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije