MALI NOGOMET

PODRŽAO IH LOVRO ZVONAREK Priločki dečki prvaci Međimurske županije u Tommy turniru

Mlade nogometaše podržao je i Lovro Zvonarek

Županijska završnica Tommy turnira u malom nogometu za godište 2013. i mlađi održana je u Prelogu. Mladi nogometaši na velikoj županijskoj završnici Međimurske županije iskazali su se u spretnosti i fair playu, a atmosfera je bila izvrsna i izvan terena gdje su se družili s vršnjacima.

Uz glasnu podršku s tribina, mladi igrači na terenu su se borili za plasman na državnu završnicu Tommy malonogometnog turnira koja će se ove godine krajem srpnja održati u Rijeci.

U Prelogu Tommy turnir posjetio je i Lovro Zvonarek, hrvatski reprezentativac i igrač Bayern Münchena, koji se s natjecateljima zagrijavao, družio i savjetovao buduće nogometne nade. Lovro je i sam sudjelovao na Plazma Sportskim igrama mladih, koje pružaju sjajnu priliku mladim sportašima za upoznavanje, prijateljstvo, ali i razvijanje sportskih talenata.

U napetim utakmicama uz veliku podršku s tribina u finalu su se sastali Priločki dečki I NŠ Donje Međimurje. Rezultatom 3:0 pobjedu je izborila ekipa Priločki dečki. Ekipa će osim u borbu za prvaka Hrvatske u Tommy turniru u Rijeku otputovati na Državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih gdje će se tri dana kupati, igrati i družiti s vršnjacima.

U ovoj sezoni Plazma Sportske igre mladih nastavile su i veliku kampanju promocije ženskog nogometa koju provode u suradnji s UEFA Foundation for Children na čelu s Aleksanderom Čeferinom, predsjednikom UEFA-e i ambasadorom Igara.

Ove srijede (29.5) u Prelog dolazi i veliki Telemach Dan sporta, a ekipe i pojedinci natjecat će se u graničaru i atletici. Podsjetimo se da iz Preloga dolazi i ekipa Vatreni zmajčeki, koja je tri godine za redom u graničaru bila Državni i Međunarodni prvak Sportskih igra mladih u graničaru.

Osim u natjecanjima u 10 sportskih disciplina Igre su nastavile educirati o održivom razvoju u sklopu evenata „Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet“. Već 28. godinu za redom Plazma Sportske igre mladih, najveća sportsko amaterska manifestacija u Europi, potiče zdrave navike i općeprihvaćene društvene vrijednosti poput tolerancije, multikulturalizma i uvažavanja različitosti.

Prijave za 10 sportskih discipline Igara (Tommy turnir u malom nogometu, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, MIS turnir u odbojci, Fide turnir u šahu, stolnom tenisu, PAKET24 Cup u tenisu, graničar I atletika u sklopu Telemach Dana sporta) otvorene su i potpuno besplatne na svim razinama natjecanja.

Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su besplatne i otvorene na web stranici igremladih.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije