predstavlajmo

ČOVJEK KOJI ŽIVI SPORT Dragutin Miholček dobitnik je priznanja ‘Grb Grada Čakovca’

Priznanje je 'došlo' u prave ruke, riječ je o trenutno jednom od najpoznatijih sportskih djelatnika, ne samo u Čakovcu, nego i Međimurju

U međimurskoj sportskoj javnosti s velikim je zadovoljstvom primljena odluka Gradskog vijeća Grada Čakovca kojom je dugogodišnjem sportskom djelatniku Dragutinu Miholčeku dodijeljeno najviše priznanje Grada Čakovca – „Grb Grada Čakovca“.

Priznanje je „došlo“ u prave ruke, riječ je o trenutno jednom od najpoznatijih sportskih djelatnika, ne samo u Čakovcu, nego i Međimurju koji je za svoj rad neumoran rad na polju sporta i fizičke kulture 2022.godine primio i najviše županijsko sportsko priznanje „Franjo Punčec“- za životno djelo.

Dragutina Miholčeka pamtimo kao dugogodišnjeg tajnika Nogometnog kluba Međimurje Čakovec od osnutka 2003. godine, prije toga na istoj dužnosti u Nogometnom klubu Čakovec. Kao nekadašnji omladinski rukovodilac bio je inicijator i organizator brojnih kulturno-zabavnih i sportskih priredbi, aktivno je radio u nogometnom klubu Polet Pribislavec, kasnije u Nogometnom klubu MTČ Čakovec gdje je obnašao gotovo sve funkcije, od člana IO-a, direktora, kratko vrijeme i predsjednika, kasnije tajnika.

Od početka osamdesetih godina angažiran je u radu sportskih foruma, bio je dugogodišnji uspješni tajnik ondašnje Samoupravne interesne zajednice fizičke kulture. Gdje je bio inicijator i jedan od najzaslužnijih da je Grad Čakovec bio jedan od gradova suorganizatora „Univerzijade 87“ kada je zahvaljujući tome izgrađen SRC Mladosti i obnovljena je dvorana Graditeljske škole, uređene brojne fasade, zelene površine i prometnice.

Bio je i direktor radne organizacije „Mladost“, preteče današnjeg GP Ekoma koja je upravljala dijelom gradskih sportskih objekata, gdje je omogućen rad nogometašima, atletičarima i kuglačima, a izgradnjom i dogradnjom streljane odlične uvjete imaju i oni koji su angažirani u streljaštvu. Velike su mu zasluge i kao jednom od organizatora JUPE-e 1989.godine u Čakovcu i Varaždinu, da dalje ne nabrajamo…

To su samo neke od aktivnosti ovog izuzetnog sportskog djelatnika, u sportu od 0-24 sata, sve pak to zahvaljujući, kako kaže velikoj podršci suradnika i razumijevanju svoje obitelji, bez čega ne bi mogao djelovati. Nadamo se da će i dalje tako nastaviti.

Kao jedan od dugogodišnjih aktivnih suradnika i prijatelja popularnog „Mihe“ i potpisnik ovih redaka ponosan sam što mu u ime mnogih sportskih djelatnika i sportske javnosti mogu iskreno čestitati na velikom priznanju koje je u pravo vrijem došlo u prave ruke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije