novi rekordi

SJAJNI NEDELIŠĆANIN Roko Farkaš postao je prvak Mediterana do 23 godine!

U Egiptu je jučer 200 metara prvi put istrčao ispod 21 sekunde, postavivši nove državne rekorde

Roko Farkaš, 19-godišnji atletičar iz Nedelišća, nastavio je lov na apsolutni hrvatski rekord u utrkama na 200 metara; nedostaje mu još jako malo. Jučer (subota) je u Ismailiji u Egiptu, na Prvenstvu Mediterana za mlađe seniore, prvi put u životu trčao ispod 21 sekunde.


Tako se okitio zlatom i titulom prvaka Mediterana! Hrvatski atletski savez ponosno je istaknuo kako je, istrčavši 20,89, postavio novi hrvatski juniorski rekord u utrkama na otvorenom. I prethodni je, naravno, bio njegov, iznosio je 21,04.


No dodat ćemo ono što Savez u prvoj objavi nije spomenuo – ovo je ujedno i mlađeseniorski (U23) rekord Hrvatske. Dosadašnji je iznosio 20,98, što znači da ga je prešao za silnih devet stotinki.


Ono što Roka silno zanima jest apsolutni, seniorski rekord. Drži ga legendarni Željko Knapić iz Pribislavca. On je 20. rujna 1981. godine u Sarajevu istrčao 200 metara za 20,76 sekundi; tad je imao 24 godine.


Bude li zdravlja Roko Farkaš će – s velikom sigurnošću najavljujemo – već ove godine, u dobi od samo 19 godina preteći Knapića i postati seniorski rekorder Hrvatske u utrkama na 200 metara.


Inače, Roko je još uvjerljiviji u višeboju, u kojem mu nema ravna u državi. No ove zime i proljeća sve je karte bacio na hvatanje norme za nastup na skorom prvenstvu Europe u Rimu, na 200 metara, u seniorskoj kategoriji! Uz ovaj novi uspjeh iz Egipta i bodove koje mu je donijela titula prvaka Mediterana, vrlo vjerojatno će vidjeti Rim.


Naš atletski trener Aleksandar Puklavec koji ga dobro poznaje jer ga je podizao kaže kako je Roko trenutno unutra, na 30. od 36. mjesta u borbi za nastup na prvenstvu Europe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije