judo klub zrinski

VELIKI USPJEH Judaši osvojili 5 medalja na jakom turniru!

U subotu 11. i 12. 05. u Mariboru se održao dvodnevni turnir po nazivom ''Apolon Open 2024.''

Natjecanje je okupilo 118 klubova iz 20 država te 1100 natjecatelja. Prvog dana turnira nastupili su kadeti i mlađi kadeti.

Jona Žvorc koji je mlađi kadet odradio je dupli start te se prvo borio u uzrastu kadeta. Prvu borbu pobijedio je predstavnika iz Izraela, u četvrtfinalu bio je bolji od judaša iz Slovenije, polufinalnu borbu imao je sa judašem iz Bugarske koju je nažalost izgubio na polugu. U borbi za brončanu medalju pobijedio je judaša iz Hrvatske te tako sa tri pobjede i jednim porazom osvojio je treće mjesto.

U uzrastima kadeta nastupio je i Leon Resman koji je sa dva poraza zaustavljen na putu prema medalju. U uzrastu mlađih kadeta, Loren Janković Crnčec krenuo je dobro sa pobjedom nad predstavnikom Slovačke, u drugom kolu izgubio je od judaša iz Mađarske te kroz repasaž nastavio natjecanje. U prvoj repasažnoj borbi pobjedio je judaša iz Izraela te nakon toga bio je uspješniji od judaša iz Češke.

Nakon dvije pobjede u repasažu izgubio je od judaša iz Bugarske te sa ukupno tri pobjede i dva poraza zauzeo je 7.mjesto. Jona Žvorc nakon kadeta nastavio je sa pobjedničkim nizom, redom je pobjedio judaše iz Izraela, Češke, Slovenije te Srbije i ušao u finalni blok. U finalu je dobro krenuo ali nažalost nije uspio pobijediti. Osvojio je 2.mjesto.

Drugog dana natjecanja nastupili su judaši u uzrastu do 14 godina te do 12 godina.

Najzapaženije rezultate napravili su Meris Ramadani, Mihael Vidaković te Iker Novak. Meris i Mihael u kategoriji do 60 kilograma sjajno su krenuli te nanizali dvije pobjede i ušli u polufinale, Mihael je sa sjajnim bacanjem pobjedio i ušao u finale dok je Meris u polufinalnoj borbi izgubio. U finalnoj borbi Mihael je pokazao dobre elemente ali nije bilo dovoljno za pobjedu, osvojio je drugo mjesto.

Meris je u borbi za treće mjesto bacio atraktivnu tehniku te osvojio 3.mjesto. Iker Novak napravio je niz od od četiri pobjede gdje je bio bolji od judaša iz Izraela, Češke, Poljske te Hrvatske. Finalnu borbu izgubio je od judaša iz Italije te sa četiri pobjede i jednim porazom osvojio 2.mjesto.


Nastupili su još Roko Krklec, Jakov Colev te Noel Ganzer koji su ostali bez plasmana.
Od ukupno 9 judaša vratili su se u Čakovec sa 5 medalja.
Nakon turnira Iker Novak i Jona Žvorc nastupili su treningu kampu koji je okupio 500 judaša.
Trener je bio Filip Šeketa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije