rukomet

ŽRK ZRINSKI Protekla sezona je bila uspješna, a u novu se kreće s punim optimizmom!

Rukometašice čakovečkog Zrinskog završile su prvenstvenu sezonu na odličnom 3.mjestu (24 14 1 9 644:634 29) i kao takve plasirale su u jedno od europskih kup natjecanja

Ovo je sigurno jedan od najevidentnijih i povijesnih rezultata čakovečkog kluba.
Tim povodom u klubu su održali konferenciju za štampu na kojoj su predsjednik, trener i ponajbolja igračica, Danijel Janković, Risto Arnaudovski i Gabrijela Gudelj izvjestili javnost o protekloj uspješnoj sezoni i planovima za iduću sezonu.

Josip Freiler

-Prvo želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u velikom uspjehu našeg kluba, prvenstveno igračicama, dojučerašnjem treneru Goranu Mrđenu, sadašnjem Risti Arnaudovskom koji i dalje ostaje na čelu stručnog stožera, ostalima iz struke, članovima uprave koji također nadam nastavljaju s radom uz određena „pojačanja“, Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji, sponzorima, posebno našim vjernim gledateljima, roditeljima mladih igračica. Nadam se da će nas i dalje pratiti, posebno sada kada smo uz domaće prvenstvo i na europskom putu gdje ćemo dostojno predstavljati Čakovec i Međimurje, kada nam je njihova pomoć i podrška još potrebnija, rekao je Janković.

Ovaj uspjeh znak je da se dobro radi, posebno s mladima gdje čak tri naše ekipe igraju Završnicu prvenstva Hrvatske. Iako je iza nas turbulentno razdoblje, uspjeli smo u realnom postavljenom cilju, pred nama je sada i jedan od osnovnih zadataka postavljanje igračke križaljke.

Želja nam je da sve igračice ostanu, iako su neke odlučile promijeniti sredinu, a neke jer im prestaje igračka karijera. Planiramo se pojačati, ne želim još o konkretnim imenima, sve će se znati na vrijeme. Zbog nastupa u Europi zadatak nam je poboljšati organizacijsko-financijsko stanje na čemu se također intenzivno radi. U novoj sezoni i dalje nam je osnovni i realni cilj biti u vrhu prvenstvene tablice, promovirati mlade igračice i dostojno predstavljati naš kraj u Hrvatskoj i sada i u Europi, završio je Janković.

– Ponosan sam na ekipu što je velikim zajedništvom i prijateljstvom ostvarila povijesni rezultat i uspjeh. Zahvaljujem također upravi i dojučerašnjem treneru Goranu Mrđenu na velikom zalaganju, oni su također u velike zaslužni za to. Uoči nastupajuće, nove sezone i dalje sam optimista, bez obzira na eventualne promjene u igračkom kadru.

Nadam se međutim da ćemo svi ostati na okupu, a one cure koje želimo dovesti da će imati motiva nastaviti s uspjesima. Neće nam biti lako, to je također sigurno, s pripremama za novu sezonu počinjemo početkom kolovoza, bio je kratak trener Risto Arnaudovski.

Za kraj i Gabrijela Gudelj:
– Po meni je ovo veliki uspjeh, teško smo radili da do tog uspjeha dođemo, zato svima velika hvala. Dobro se je treniralo, vjerovale smo u sebe i to nam se je na kraju isplatilo. U novoj sezoni nas čeka teška borba to potvrditi, neće biti lagano, vjerujem međutim da ćemo se dobro pripremiti i biti konkurentni ne samo u našoj Ligi nego i u Europi. Jer je to nam je velika prilika za daljnji iskorak, završila je Gudelj.

Šteta što na konferenciji nije bilo najavljene sportske direktorice kluba Ljubice Vrbančić i kapetanice ekipe Melani Balić, možda bi više saznali oko neslužbene informacije da s igranjem prestaju domaće igračice Balić, Balent, Blagus, Kozjak i da se spremaju u Bjelovar – Kosovac i Balaško, u Koku Megerle…

Iz kluba su nam obećali odgovore na to pitanje, kako kažu nakon razgovora s svakom igračicom ponaosob, to bi pak trebalo biti vrlo brzo jer prelazni rok počinje već 1. lipnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije