zasluženi odmor

MRK ČAKOVEC Željko Kavran: ‘Rukomet se na velika vrata vratio u Čakovec i Međimurje!’

Prvenstvenu sezonu Prve rukometne lige sjever rukometaši MRK Čakovca završili su kao superiorni prvaci (26 24 1 1 882:685 49), s čak 10 bodova prednosti pred drugoplasiranim Siskom Bjelovarom. I sada kao novi članovi Premier lige idu na kratki i zasluženi odmor

-Koji će trajati do kraja srpnja kada planiramo početi s pripremama za novu sezonu. Koristim priliku da zahvalim igračima na zalaganju tijekom cijele naporne sezone, upravi na logističkoj potpori, a gledateljima također na velikoj potpori. Bez toga ne bi uspjeli biti superiorni prvaci, bio je kao i obično kratak i realan trener Josip Borković.

O igračkim pojačanjima nije se htio izjasniti, lopticu je prebacio na odgovorne u upravi.


Za upravu međutim nema odmora, sada im tek predstoje ozbiljni zadaci. Treba odmah u zajednici s stručnim stožerom početi rješavati kadrovsko-igračku križaljku, a tu su i organizacijsko financijski problemi koji ne trpe odgađanja.

Tim smo povodom kratko porazgovarali s Željkom Kavranom, sada predsjednikom Premier ligaša koji se je nakon 12 godina vratio u „rukometne vode“, koji je prije toga niz godina obnašao dužnost predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza, u njegovo vrijeme proglašenog najboljim Savezom na svijetu.


Kratko je prvo ocijenio proteklu sezonu: “Bila je to čudesna sezona. Nitko nije vjerovao u naš uspjeh, svi su nas sada se vidi unaprijed otpisali. Mi pak smo se odlično organizirali, cijeli klub je funkcionirao na visokoj razini, vratili smo u dvoranu publiku, imali i imamo odličan igrački i stručni kadar. Rezultati su vidljivi, superiorni smo prvaci s tek jednim porazom, što pak je sve dobra podloga za ono što slijedi u Premier ligi“.

Glede pak daljnjih planova bio je kratak i realan: “Detaljno smo već počeli s planovima i pripremama za novu sezonu. Igrači i stručni stožer koji ostaju na okupu i u novoj sezoni su na zasluženom odmoru, već se razgovara s nekoliko igrača, potencijalnih pojačanja, cijela uprava je vrlo je aktivna … Razgovara se s novim potencijalnim sponzorima, očekujemo još bolju podršku odgovornih u Gradu i Županiji,siguran sam da će nas gledatelji i dalje i u još većem broju podržati,trebamo se izboriti za još bolje uvjete treninga naših brojnih selekcija, da daje ne nabrajam. S nestrpljenjem čekamo ždrijeb po skupinama Premier lige, radimo sve da spremno i dobro organizirano dočekamo početak nove sezone. Budite sigurni da ćemo učiniti sve da tako i bude, rukomet se je na velika vrata vratio u Čakovec i Međimurje“, u optimističkom je tonu završio Kavran.


Za kraj i nekoliko riječi o klubu koji je prošle godine proslavio 10 godina uspješnog rada pod sadašnjim imenom (osnovan 20.svibnja 2013.godine), koji je natjecanje počeo u najnižem rangu i u jedanaestoj godini djelovanje „došao“ do najvišeg ranga natjecanja,klubu s jasnom vizijom i jasnim planovima djelovanja.


Uprava kluba: Željko Kavran-predsjednik, Davor Varošanec i Ivan Horvat-dopredsjednici, Dražen Špoljarić-direktor,Luka Međimurec, Rudolf Marciuš, Stefan Andreas Kresta, Igor Bastisweiler i Ivan Smolković-članovi.
Igrački i stručni kadar: Vito Horvat, Adan Martinez i Andrija Đurčević-vratari, Fran Friščić, Filip Goričanec, Erik Horvat, Dario Horvatić, Mateo Hozjan, Karlo Kranjec, Šimun Malović, Tom Novak, Petrar Sklepić, Alex Solarić, Tibor Tkalčec (kapetan ekipe), Tin Tompić, Vjeran Toplek, Simon Varošanec, Lovro Vincek, Nikola Vuković, Karlo Zadravec – igrači. Josip Borković-trener, Mario Posarić-trener vratara, Goran Vuk-kondicijski trener, Goran Kozjak-liječnik i Zdravko Mikolaj- fizioterapeut.


Osim seniorske ekipe u klubu djeluju i ekipe: U-17, U-14, U-13, U-11 i Škola rukometa, s sve to s jasnom vizijom: „Biti vodeći muški rukometni kolektiv u regiji u kojem će članovi, suradnici i simpatizeri moći zadovoljiti svoje potrebe za pravilnim razvojem i za uživanjem u sportskim nadmetanjima u vodećim natjecanjima. Želimo stvoriti stabilan klub zasnovan na razvoju, timskom radu i visokoj odgovornosti“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije