NOGOMETNE KAZNE

CRVENI KARTON Svetomaršćaninu Nikoli Bosu 4 utakmice kazne

Nikola Bos, igrač Svete Marije, nakon incidentne utakmice u Savskoj Vesi 13. travnja, odlukom disciplinskog suca Darka Jambrovića kažnjen je sa četiri utakmice neigranja

Delegat Mijo Horvat nakon utakmice napisao je: “Grubo odgurivanje suca te je nastavio fizički prijetiti te je kod klupe za pričuve napucao loptu.”

Delegat je još opisivao kako je sve počelo: “Utakmica se zakomplicirala u 79. minuti. Sudac je sa zakašnjenjem poništio pogodak zbog prekršaja napadača Nikole Valjka.”

Ovo je prilično promašena opaska, jer bilo je očito kako sudac Nino Škrobar odmah stavlja zviždaljku u usta i kroz ukupno tri, najviše četiri sekunde dosuđuje prekršaj Svetomarčana u napadu.

No to nema nikakve veze, je li prekršaj ili nije, osjećaju li se Svetomarčani zakinuti odlukom ili ne, je li sudac zakasnio sekundu ili nije. Jer ono što je slijedilo bilo je dramatično i ničim opravdano.

Ne samo Nikola Bos nego još barem jedan igrač Svete Marije grubo nasrću na suca Škrobara, uz podršku gotovo cijele svoje ekipe. Povlačeći se unatrag sve do gol-linije sudac je nekoliko puta gotovo pao zbog snažnog odgurivanja, a najžešći je bio Nikola Bos.

Izazvao stampedo

Kad je isključeni Bos konačno napustio teren – čije dovikivanje sucu, gospodinu u godinama, iz pristojnosti ne možemo citirati – iz neposredne blizine snažno je napucao loptu koja je fijuknula tik uz domaćeg trenera Vjekoslava Cveka. Potom je hodajući uz domaću tribinu rukom pokazivao domaćim navijačima nešto poput: “Samo dođite, čekam vas.”

Ovo izazivanje navijača delegat nije zabilježio u izvještaju s utakmice, kao ni ono što je slijedilo van terena, a kao posljedica je još mnogo važnije i opasnije.

Naime, u tom trenu s raznih strana stadiona počela je trka prema koridoru kojim je Bos krenuo prema svlačionici. Sjurili su se i domaći i gostujući navijači, nastao je pravi stampedo. Majke pak su se uspaničile i dozivale djecu koja su se igrala na asfaltnom igralištu pored tribine, u strahu da ne stradaju u nastaloj gužvi.
Nasreću, gledatelji su bili pametniji i nije izbio sukob.

Svojim ponašanjem ovaj nogometaš, umjesto da bude uzor mladima na terenu, umalo je izazvao incident većih razmjera, a ni ponašanje ostatka njegove ekipe nije bilo za primjer. Kazna je takva kajva je, jer po Pravilniku niti ne može biti veća…

Dodajmo kako je Nikola Bos bivši prvak Hrvatske u tajlandskom boksu.

Ostale kazne

Inače, bio je to buran vikend, s gotovo ljetnim temperaturama koje su udarale u glavu. Dinamo Palovec je kažnjen s 90 eura zbog pet opomenutih igrača. Strahoninec je kažnjen sa 100 eura jer je gledatelj bacio bocu u Donjem Kraljevcu. Dubravčan je kažnjen sa 70 eura zbog opomenutog trenera i sedam igrača.

Sokol je kažnjen sa 100 eura jer je gledatelj bacio bocu u teren u Donjoj Dubravi. Antonio Belić iz Otoka kažnjen je s tri utakmice neigranja zbog odgurivanja i hvatanja za vrat protivnika u Donjem Hrašćanu. Antonio Francisco Ziccarelli (Graničar Novakovec) isto je kažnjen s tri utakmice zbog udaranja rukom u lice protivnika u Podbrestu.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3600

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije