kuglanje

VIJESTI IZ KUGLANJA Zanimljive utakmice – donosimo rezultate međimurskih klubova

Pobjeda ekipe Željezničara u kupu

Pretposljednje kolo HEP hrvatske kuglačke super lige donijelo je konačno gledateljima u Čakovcu jednu neizvjesnu utakmicu, ali koja je opet, za sitnih 14 čunjeva, otišla na stranu gostiju. Gostovala je zagrebačka Grmoščica i pobijedila čakovečki Željezničar 5:3.

Ujednačenost protivnika vidjela se već od samog početka. U prvom bloku Zoran Jagić (617) je donio prvi poen Željezničaru, dok debitantu u sastavu Goranu Vrčeku (564) to nije uspjelo pa je bilo 1:1 i 12 čunjeva za goste. U drugom bloku je utakmica mogla biti prelomljena da je Denis Košak odigrao na nivou zadnjih nastupa, ali njegovih 584 čunja nije bilo dovoljno za poen. Franjo Gosarić (588) je osvojio poen, ali isto nešto manjim rezultatom nego se očekivalo. Iako je time Željezničar prešao u vodstvo za 6 čunjeva ovim nižim rezultatima stvorila se premala zaliha čunjeva koja je na kraju presudila.

Konačnu „presudu“ domaćinu donio je Igor Ružić (548), većim dijelom sezone najbolji kuglač Željezničara, koji je istina i ovim slabim rezultatom osvojio poen, ali s 12 čunjeva minusa. Kad se tome doda izgubljeni poen Predraga Turka (588) za 8 čunjeva dolazimo do rezultata 3:3 u pojedinačnim dvobojima, ali su u tim dvobojima gostujući kuglači bili bolji ukupno za 14 čunjeva i to je 5:3 za njih.

Sada Željezničaru predstoji još gostovanje kod vjerojatnog drugog putnika iz super lige Đurđenovca, a onda se nastavlja još u kup natjecanju i sprema se za novu sezonu u rangu niže.

TREĆA HRVATSKA KUGLAČKA LIGA – ZANATLIJINA CRNA MAČKA

Trećeligaši su također odigrali pretposljednje kolo u kojem je čakovečki Zanatlija gostovao kod križevačke Elektre i opet, po drugi puta od te iste momčadi, doživio poraz 3:5. Iako su u prvom bloku poveli 2:1 već taj blok nekako je nagovještavao da bi na kraju moglo biti premalo čunjeva. Naime najbolji kuglač u ovoj sezoni Igor Maček izgubio je poen, ali još važnije, srušio samo 506 čunjeva.

Poene su osvojili Damir Grašić (547) i Bojan Plevnjak (539). U drugom bloku Zanatlija nije imao za visoke rezultate raspoložene pojedince pa je samo Hrvoje Žarković (518) osvojio poen što je bilo nedovoljno za pobjedu jer je ostala razlika od točno 50 čunjeva za domaćina.

U subotu u zadnjem kolu u Čakovec dolazi koprivnički Željezničar koji je veći dio sezone bio glavni konkurent Zanatliji. Kako je Zanatlija osigurao naslov prvaka, uz to znatno pao u formi, a Koprivničancima bodovi trebaju za osvajanje drugog mjesta to bi mogla biti zanimljiva utakmica. Svakako bilo bi lijepo proglašenje prvaka i ulazak u drugu ligu proslaviti uz pobjedu.

HRVATSKI KUGLAČKI KUP – ŽELJEZNIČAR POBIJEDIO

Kuglice su odlučile da se u pretkolu Hrvatskog kuglačkog kupa međusobno susretnu dva Željezničara, čakovečki i varaždinski. Kako je varaždinski niže rangirani oni su bili domaćini, ali je čakovečki pokazao da je, unatoč tužnoj sezoni, još uvijek superligaš. Pobijedio je 6:2 i za 106 čunjeva. Poene za Čakovčane osvojili su Denis Košak (620), Franjo Gosarić (610), Josip Filajdić (580) i Igor Ružić (575), a igrali su još Zoran Jagić (581) i Luka Štrukelj (557). Nakon ove pobjede u slijedećem kolu u Kutini ih dočekuje momčad Ciglenice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije