KUGLANJE Pogledajte nove rezultate našeg ‘Željezničara’

U 15. kolu HEP hrvatske kuglačke super lige gledali smo odličnu utakmicu u Čakovcu u kojemu je domaći Željezničar poražen od splitskog Mertojaka 2:6, ali i utakmicu u kojoj je postavljen novi momčadski rekord čakovečke kuglane i sada iznosi 3.755 čunjeva

HEP HRVATSKA KUGLAČKA SUPER LIGA

NOVI REKORD KUGLANE

Postavila ga je sjajna momčad iz Splita, ali treba reći da je pri tome i Željezničar konačno odigrao odlično (3.602), no očito protiv „krivog“ protivnika.

Već prvi blok nagovijestio je da će to biti utakmica odličnih rezultata. U njemu su gosti imali prosjek 641,5 čunj pa niti odličnom Zoranu Jagiću (605) nije uspjelo doći do poena, a još manje Bojanu Košaku (559). U drugom i trećem bloku igrački poeni su podijeljeni, ali su gosti svaki puta srušili nešto više čunjeva.

U drugom bloku prvi poen Željezničaru donosi Franjo Gosarić (619), a iako je igrao dobro Igoru Ružiću (594) je bilo premalo za poen. U trećem bloku imali smo sva 4 kuglača s rezultatima preko 600 i najujednačeniju borbu u kojoj je Denis Košak (624) postao najboljim domaćim pojedincem, a ujedno za 3 čunja osvojio drugi domaći poen. Predragu Turku (601) poen je izmakao za 13 čunjeva.

Željezničar se već polako oprašta od super lige, ali su mnogi na subotnjoj utakmici razmišljali što bi bilo kad bi (da je) bilo, aludirajući na odlične rezultate domaćih. Do kraja prvenstva ostaju još 3 kola, a u slijedećem Željezničar gostuje kod zagrebačkog Medveščaka 1958.

2. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA

ŽELJEZNIČAR 2 VICEPRVAK

Kolo prije kraja prvenstva kuglači druge ekipe Željezničara osigurali su naslov viceprvaka u svojoj prvoj sezoni u 2. hrvatskoj kuglačkoj ligi. Taj naslov osigurali su na gostujućoj utakmici protiv Lepoglave, gdje su bili bolji od domaćina 5:3.

Željezničar 2 je punom parom ušao u utakmicu, u prvom bloku je poveo 2:1 i napravio u čunjevima 87 plusa pa se očekivao miran nastavak utakmice, tim više što su i u drugom bloku igrala 2 do sada pouzdana kuglača. U tom prvom bloku odličan je bio Luka Štrukelj koji je sa 606 srušenih čunjeva još jednom potvrdio svoju kandidaturu za najbolju momčad.

Vrlo dobar je bio i Zvonimir Turk (565). U drugom bloku jedan od pouzdanih ovoga puta nije bio tako pouzdan pa se situacija malo zakomplicirala, ali je Luka Hojski (553) donio treći pojedinačni poen, a razliku u čunjevima je sačuvao zajedno s Goranom Vrčekom (540) i Bornom Murićem (523).

U posljednjem kolu u Čakovec dolazi bjelovarski Željezničar, a vjerujemo da se viceprvaci s prvenstvom mogu oprostiti s pobjedom.

3. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA

DERBI NERIJEŠENO

U trećem kolu doigravanja Zanatlija je bio na najtežem gostovanju, kod koprivničkog Željezničara, a vratio se neporažen jer je utakmica završila 4:4.

Zanatlija je u prvom bloku ostvario vodstvo 2:1 zahvaljujući poenima koje su osvojili najbolji pojedinac u momčadi Ivan Rođak (552) i Franjo Žarković (526), ali su ostali u minusu od čak 90 čunjeva koje do kraja utakmice nisu uspjeli nadoknaditi iako su to pokušali novi osvajači poena Bojan Plevnjak (546) i Igor Maček (541) te, bez poena, Damir Grašić (504). Na kraju je ostalo 16 čunjeva plusa za domaćine pa zanatlijama niti 4 osvojena pojedinačna poena nisu pomogla za ništa više od 4:4.

Do kraja prvenstva ostala su još 3 kola u kojima Zanatlija mora osvojiti još 2 boda da bi sigurno bio prvak i plasirao se u 2. ligu. U sljedećem kolu gostuje kod Koprivnice i tu bi ta 2 boda bilo najlakše osvojiti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije