PRVA LIGA

RUKOMET Zrinskice pobijedile Sesvete, a Čakovčani Dugo Selo

Dvije odlične rukometne pobjede!

I. RUKOMETNA LIGA – ŽENE

SESVETE – ZRINSKI 32:34  (16:15)

SESVETE – Dvorana Gimnazije. Gledatelja: 150. Suci: Domagoj Jukić i Davor Milaković (oba Osijek).
SESVETE: Mamić, Wurth (8), Lujić (3), P. Krezo, Janković, L. Krezo (2), Rezo, Puđa, Krznar, Zovko (1), Bikić (6), Čalušić (2), Jurina (10), Hunjadi, Kezić, Džalto. Trener: Nikola Škorić.

ZRINSKI: Kozjaka Potočnjak, Novak, Balent (6), Balaško (4), Kosovac (11), Milošević (9), Janković, Balić (1), Posavac (1), Varga, Megerle, Blagus, Gudelj (2), Cvitanović. Trener: Goran Mrđen.

Važna pobjeda Čakovčanki na gostovanju kod kvalitetnog protivnika s kojim se uvijek teško igra. Cijela utakmica bila je vrlo neizvjesna s odličnim završetkom za Čakovčanke.

Čakovčanke su dobro počele, već u 4. minuti imale vodstvo 3:0, vodstvo koje su domaće u 14. minuti preokrenule u svoju korist, iza toga i prvo dio susreta završile vodstvom 16:15. Vodile su domaće do 35. minutre i s tri razlike (19:16), Čakovčanke pak su kada su dobro zaigrale i u obrani“ preokrenule“ i one povele 19:18.

Iza toga unatoč nastojanjima domaćih vodstvo više nisu ispuštale, kontrolirale su dobro igru i rezultat. Osam minuta pred kraj vodile su s tri, a pet minuta pred kraj susreta i s četiri gola razlike (32:28) što je najavljivalo i konačan uspjeh. Na kraju „velikih “ + 2 za opravdano veselje i važna dva boda koja ih ponovo vraća u sam vrh prvenstvene tablice. Sve pak to dobar je znak pred subotnji susret s Osijekom kojem su domaćini u Čakovcu.

I. RUKOMETNA LIGA SJEVER – MUŠKI

ČAKOVEC – DUGO SELO 30:24 (18:12)

ČAKOVEC – Dvorana Graditeljske škole. Gledatelja: 400. Suci: Filip Jurčan i Jan Kasa (oba Sisak).
ČAKOVEC: V. Horvat, Martinez, Hozjan (7), Friščić (2), Zadravec (1), Tkalčec (2), Kranjec, Sklepić (10), Vuković, Vincek, Novak (2), E. Horvat, Toplek (2), Tompić (3), Horvatić, Goričanec (1). Trener: Josip Borković.
DUGO SELO: Vranjković, Gotal, Bačić, Braut (7), Vranić, Cvjetičanin, Petrović (3), I. Lisica (3), Baranašić (2), L. Lisica (8), Mačaš, Zajec, KJelić, Kocen, Šuker (1), Doknjaš. Trener: Zvonimir Bilić.

Očekivana, zaslužena i rutinska pobjeda Čakovčana. Nakon teškog i zahtjevnog kup susreta s Spačvom bilo je teško igrati, igrali su međutim Čakovčani toliko dobro koliko im je trebalo za pobjedu da i dalje kao neporaženi sastav vode na prvenstvenoj tablici.

Sve oko pobjednika riješeno je u prvih 30 minuta kada su domaći dobrom igrom stekli već tada nedostižnu prednost od šest golova razlike (18:12), kada su u napadu odigrali nekoliko atraktivnih poteza, a i obrana je „štimala“.

U drugom dijelu očekivano opuštanje, priliku za igrati dobili su i oni koji manje igraju što su simpatični gosti iskoristili i u u Dugo Selo se vratili poraženi sa „samo“ minus šest razlike. U subotu slijedi gostovanje u Zagrebu kod Novog Zagreba, Čakovčani najavljuju pobjedu i nova dva boda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije