2. ML Sjever

VIJESTI IZ KOŠARKE Pobjeda Međimurja u Zagrebu, poraz u Varaždinu

Košarkaši Međimurja prošli tjedan odigrali su dvije utakmice 2. ML Sjever u kojima su bili polovično uspješni

U srijedu su u zaostaloj utakmici 12. kola bili bolji od Labrade 1971 Žurko na gostovanju u Zagrebu 69-54, dok su u subotu u sklopu 18. kola izgubili susjedski derbi s Varaždinom u njihovoj dvorani u Graberju 73-61.
U utakmici protiv Labrade bila je prilika da zaigraju svi igrači koji su krenuli na kasnovečernji put u Zagreb. Nakon „uspavanog“ prvog poluvremena, vrlo dobro se odigralo drugo, u kojem se slomio otpor domaćina.
S obzirom da nije bilo startnog centra Glumca, priliku je dobio i dobro je iskoristio najviši igrač momčadi 17-godišnji Tomo Balent, kao i Bartolić u nastavku utakmice. Gašparić je također bio vrlo raspoložen u zadnjoj četvrtini utakmice kada je pogodio nekoliko uzastopnih koševa i par trica, uz standardan učinak Kuzmića i M. Novaka za konačnih +15 koševa razlike u našu korist.

Utakmica protiv Varaždina

Derbi protiv Varaždina donio je košarkašku utakmicu u kojoj se još jednom pokazalo da izražena prednost u ovom sportu ništa ne garantira kad je u pitanju konačni rezultat.
Perfektno odigrano prvo poluvrijeme u obrani i +15 koševa razlike (vodstvo 19-34) nije bilo dovoljno našoj ekipi koja opet nije bila kompletna da iznenadi domaćina koji igra u izvrsnoj formi u nastavku prvenstva.
U trećoj četvrtini nismo dobro odgovorili na vrlo agresivnu igru Varaždinaca, dogodio se nekakav „blackout“ u kojem su domaćini ostvarili u deset minuta nevjerojatnih +24 koševa razlike i u potpunosti preokrenuli rezultat u svoju korist.

Bila je to dobra škola, prvenstveno za naše mlađe igrače koji su na svojoj koži osjetili da u košarci nema opuštanja niti u jednom trenutku, posebice dok se lomi utakmica, jer brzo sve može otići na stranu protivnika.
Da je lekcija za njih možda i dobrodošla, bez obzira na ovaj poraz u utakmici susjeda koja je uvijek ako ništa drugo onda za prestiž, pokazalo se već dan kasnije, kada su u teškoj situaciji protiv Radnika, izvukli pobjedu u borbi za naslov prvaka Juniorske lige Sjever.
Protiv Varaždina za Međimurje su igrali: Balent 2, Kuzmić 16 (4×3), M. Novak 8, M. Kranjčec 3 (1×3), Bartolić -, Zaspan -, Hren 3, Gašparić 13 (3×3), Šarić -, F. Kranjčec 13 (1×3) i Pađan 3. Trener: S. Novak.
Nakon 17. odigranog kola Međimurje drži peto mjesto tablice s omjerom od 11 pobjeda i 7 poraza.
U subotu 17. veljače u 17 sati u dvorani I. OŠ Čakovec, Međimurje očekuje novi težak dvoboj protiv Radnika iz Križevci koji se iz kola u kolo bori da ostane u igri za naslov.
Križevčani su slovili kao glavni favorit prvenstva, ali su nakon dva poraza u nastavku sezone, sada u teškoj situaciji.

Košarkaške lige mlađih kategorija

Juniori Međimurja u borbi za naslov Regije Sjever. Zahuktale su se sve lige mlađih kategorija. Međimurje igra drugi dio prvenstva u završnim ligama Regije Sjever sa svojih pet ekipa.
Uoči drugog dijela prvenstva za sad najbolje stoji juniorska ekipa pod vodstvom Stjepana Novaka, koja ima dobre šanse da bude među dvije najbolje koje idu u poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske među 16 najboljih hrvatskih klubova.

Uz jednu zaostalu utakmicu protiv Vedija koja je na rasporedu ove nedjelje, bili su uspješni u preostale tri. U 4. kolu u izravnom dvoboju protiv konkurenta za vrh tablice Radnika iz Križevci koji u svojim redovima ima dva igrača prve seniorske petorke (Matoić i Brkić).
Nakon neizvjesne, ali vrlo efikasne utakmice s pregršt lijepih akcija s jedne i druge strane, na kraju smo košem Franje Kranjčeca s gotovo polovice terena slavili pobjedu 86-83.
Najefikasniji i najbolji igrač susreta bio je Hren s 30 poena, Kranjčec je zabio 20, Zaspan 15 uz važnu tricu u završnici kad se lomio rezultat, Mikulić se istaknuo s nekoliko prodora i koševa, a svoj obol važnoj pobjedi dao je i ostatak ekipe.

Dvije utakmice prošli tjedan u Ligi Sjever odigrali su i pretkadeti koje vodi Igor Čajić. I obje su dobili. Najprije su uspjeli preokrenuti susret također protiv Radnika iz Križevci i na kraju slavili 84-78, da bi nakon toga uslijedila sigurna i uvjerljiva pobjeda protiv Donjeg Kraljevca 81-63.

U borbi za odlazak na poluzavršnicu PH također je i naša ekipa dječaka U13 koji vodi Mario Medo Novak.
U ligi za sad dominira Vedi iz Bjelovara koji je po svemu sudeći siguran putnik za odlazak među 16 najboljih ekipa Hrvatske.

Drugo mjesto je još uvijek otvoreno. Za njega kandidira i naše Međimurje.
Protiv Koprivnice u subotu su došli do druge pobjede rezultatom 49-44. Put prema pobjedi predvodio je izvrsni Niko Terek koji je zabio 33 poena. Za ostanak u igri za drugo mjesto u nastavku sezone dječaci Međimurja trebati će nastaviti pobjeđivati.

Pobjednički su u prvi krug prvenstva krenuli i dječaci U11 pod vodstvom trenerice Maje Mikolaj, koji se također bore za odlazak na završna natjecanja PH.

Od svih ekipa jedino naši kadeti U17 koji su imali velikih problema s kompletnošću sastava otkako je krenula liga, nakon tri poraza više nemaju šanse da se bore za naslov pobjednika u drugom dijelu prvenstva u kojem se među šest ekipa traži pobjednik za odlazak u daljnje natjecanje u poluzavršnicu Kupa HKS-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije