bit će uzbudljivo

USKORO POČINJE Hrvatska protiv Srbije za polufinale SP-a u vaterpolu!

Hrvatska reprezentacija u vaterpolu ostvarila je glavni cilj na ovom Svjetskom prvenstvu, plasirala se na Olimpijske igre u Parizu

Sad nastavlja borbu za medalju, a to bi mogla osigurati pobjedom u današnjem četvrtfinalnom susretu. Hrvatska ga igra protiv Srbije od 17 sati, piše Index.hr.

Hrvatska je u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Dohi pobijedila Australiju (13:8), u susretu za prvo mjesto skupine izgubila od aktualnog europskog prvaka Španjolske (10:6) te deklasirala Južnoafričku Republiku (29:6). Četvrtfinale je izborila uvjerljivom pobjedom (22:4) protiv Kine. S druge strane, Srbija je pobijedila Japan (17:10), Crnu Goru (14:6) i SAD (14:12) te s prvog mjesta svoje grupe izborila plasman među posljednjih osam.

Tucak: Srbija je vaterpolska velesila

“Još jedna velika utakmica u nizu ove godine, a peta uzastopno ovdje iako moramo biti iskreni i reći da nas zadnje dvije nisu nešto previše potrošile”, rekao je izbornik Ivica Tucak u najavi susreta sa Srbijom i dodao:

“O njima ne treba puno govoriti. Sigurno da nemaju nekih većih rezultata odnosno medalja od Igara u Tokiju 2021. To je rezultatski deficit, ali Srbija je uvijek sjajna reprezentacija. Vaterpolska velesila. Što se nas tiče, mi smo, vjerujem, u energetskom pogledu spremni.”

Utakmica se igra od 17 sati uz prijenos na HTV-u 2, navodi Index.hr.

Dosadašnji rezultati Hrvatske protiv Srbije na svjetskim prvenstvima:

2007. Melbourne: Hrvatska – Srbija 10:7 (polufinale)
2009. Rim: Hrvatska – Srbija 11:12 (polufinale)
2015. Kazanj: Hrvatska – Srbija 4:11 (finale)
2017. Budimpešta: Hrvatska – Srbija 12:11 (polufinale)
2022. Budimpešta: Hrvatska – Srbija 14:12 (četvrtfinale)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije