Uprava Dubravčana dala ostavku, ključevi na Općini!

Skupština NK-a Dubravčan iz Donje Dubrave nikada nije bila masovnija nego u četvrtak, 7. lipnja. Dosadašnja uprava kluba na čelu s predsjednikom Draganom Balijem još u prosincu najavila je ostavku uz prijedlog da se formira novo vodstvo kluba. Kako na skupštini nije bilo ponuđenih rješenja, a Izvršni odbor je razriješen s dužnosti ključevi klupskih prostorija završit će na općinskoj adresi. 

Kakva je sada, nakon održane Skupštine procedura? Ukoliko se nađe grupa ljudi koja je spremna preuzeti vođenje kluba sazvat će se nova Skupština koja će potvrditi novi Izvršni odbor. Skupštinu će sazvati ili predsjednik Odbora za kulturu i sport ili prema nekim tumačenjima tj. pozivanjem na Zakon o udrugama, barem tri predstavnika razriješenog Izvršnog odbora kluba.

Inače, cijeli skup bio je “ratnički”. Njime je dominirao verbalni sukob bivšeg predsjednika kluba Dragana Balija  i načelnika Općine Marijana Varge. Dragan Bali se u svom izvještaju osvrnuo na slabo praćenje kluba od strane Općine. Naglasio je da klub odigrao preko 100 utakmica godišnje, a da je od Općine dobio 2010. godine pet tisuća kuna, 2011. godine deset tisuća kuna, a ove godine ništa što je ukupno u tri godine 15 tisuća kuna.

Općinski načelnik Varga osporio je Balijeve navode i rekao da je u spomenutom razdoblju Općina kroz dotacije, plaćene račune za plin, struju i vodu klubu doznačila 108.482 kune, bez iznosa kojim je platila renoviranje prostorija tj. zatvaranje terase te novi bojler. Prema njegovim riječima Općina više daje nogometnom klubu nego svim ostalim udrugama zajedno te je naglasio kako je vodstvo nogometnog kluba imalo “nerealne i megalomanske zahtjeve”.

Dragan Bali, istaknuo je da je unatoč mizernoj općinskoj pomoći, sve što se uradilo u klubu u njegovom mandatu, a urađeno je izuzetno mnogo, plaćeno te da ostavlja klub bez dugovanja.  Nakon debate o financiranju kluba u raspravu se uključilo nekoliko navijača kluba i članova Skupštine koji su bivšem vodstvu  kluba zamjerili na lošoj reakciji na niz poraza koji su uzrokovali ispadanjem kluba u niži rang natjecanja.

Pred Dubravčanom je vruće ljeto. Tko će voditi klub, a tko će igrati? I hoće li uopće Dubravčan nastupiti u ligaškom dijelu natjecanja iduće sezone? Odgovore ćemo saznati uskoro.  Za sada je stanje onakvo kakvo nitko nije želio. Ključevi kluba su na Općini, javljaju općinske internet stranice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije