Rekordan broj biciklista na Priločkom maratonu

Biciklistički klub Prelog četvrtu je godinu zaredom organizirao popularni brdsko biciklistički maraton na kojem je cilj u čim kraćem vremenu osvojiti tri vrha Sjeverozapadne Hrvatske: Kalnik, Ivanščicu i Mohokos.

Start i cilj utrke nalazio se u centru Preloga, a dužina je ovisila o izabranoj ruti i iznosila je između 165 i 180 km s visinskom razlikom nešto manjom od dvije tisuće metara. Vrijeme je organizatorima išlo na ruku jer se temperatura zraka držala na 20 stupnjeva što je za bicikliranje bilo vrlo ugodno. Već se po predprijavama za utrku vidjelo da će ovo biti rekordni maraton po broju učesnika.

Na startu utrke 27. svibnja centar Preloga je vrvio biciklistima iz svih krajeva Sjeverozapadne Hrvatske spremnim boriti se do zadnjeg daha sa samim sobom i konkurentima, njih 56 u muškoj konkurenciji i čak 6 u ženskoj, što je jako dobar pokazatelj izuzetnog rasta interesa za biciklizam i sam maraton.. Uz pucanj petarde i škljocanje na desetke fotoaparata, velika skupina biciklista eksplozivnim je startom u osam sati napustila Prelog i uputila se u osvajanje maratonskih kilometara.

Tijekom utrke kod natjecatelja je bilo dosta tehničkih problema u vidu bušenja zračnica, kako kod onih prosječnih tako i kod favorita. Ozljeda ni ove godine nije bilo, a vozilo za hitne intervencije je moralo izlaziti samo dva puta. Unatoč rekordnom broju natjecatelja, odustajanja je bilo vrlo malo, tri u muškoj te dva u ženskoj konkurenciji.

Na cilj u Prelogu u 14:42 h prvi je stigao član BK Muraavanture Hrvoje Džanko, drugo mjesto osvojio je prošlogodišnji pobjednik Roberto Setnik, član MBK Mura iz Čakovca koji je stigao u 14:55, a treće i četvrto mjesto podijelili su Mihael Tomšić, član BK Muraavanture i Ivan Janušić koji su ciljem prošli točno u 15 sati.

Najbolji član domaćeg kluba bio je Tomislav Bermanec koji je stigao peti. Kod žena najbolja je bila Jasna Šprem koja je na cilj stigla u 17:08, druga je bila članica domaćeg kluba Sandra Horvat-Lehki koja je ciljem prošla u 17:20, a treća Monika Ludaš iz BK Čakovec koja je stigla u 17:51. Četvrto mjesto u ženskoj konkurenciji osvojila je Majda Horvat koja je na cilj stigla u 18:01.

Nakon završenog biciklističkog dijela, organizator je za sve natjecatelje osigurao obrok u pizzeriji Fat Boy iz Preloga, jednim od sponzora, gdje se i održala skromna ceremonija predaja nagrada koje je podijelio dogradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek. Nagrade su bile novčane za prvu petoricu u muškoj konkurenciji, a za žene su nagrade osigurali tvrtka Hespo madraci iz Preloga te Huni Bike Shop iz Preloga kojima se klub ovim putem zahvaljuje.

Na kraju, BK Prelog se i ove godine pokazao kao izvrstan domaćin i organizator što su potvrdili i svi sudionici kojima je zadnja rečenica prije odlaska bila: Vidimo se iduće godine! U klubu se nadaju da su sada i čelnici Grada Preloga vidjeli što ovaj klub radi za promociju grada i turizma kontinentalne Hrvatske te da će to znati i nagraditi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije