Badminton: Zlatni Zadravec i brončani Markuš

U Makarskoj je održano prvenstvo Hrvatske u badmintonu za seniore i veterane. Na turniru su nastupili i igrači Badmintonskog kluba Međimurje u sastavu Damir Markuš, Danijel Zadravec i Petar Žinić pod vodstvom Luke Vlaheka.

Unatoč nemogućnosti nastupa na prvenstvu njihovih najboljih igrača Luke Vlaheka (zbog ozljede) i Matije Hranilovića (zbog državne mature), ekipa je polučila odlične rezultate. U seniorskoj konkurenciji par Danijel Zadravec – Marjan Vugrinec ponovio je izvrstan prošlogodišnji uspjeh osvajanjem brončane medalje u konkurenciji muških parova igrom protiv zagrebačkog para Majstorović – Grudenić (2:0).

Petar Žinić u pojedinačnoj konkurenciji ispao je u 1/8 finala, a u parovima sa suigračem Jurajom Denžićem izgubio je u 1/4 finalu. U pojedinačnoj konkurenciji veterana 35+ Danijel Zadravec sjajnom igrom lako je došao do finala u kojem je zatim pobijedio Marjana Vugrinca (Koprivnica) s 2:0 u gemovima.

Isto tako u konkurenciji muških parova, par Zadravec – Vugrinec suvereno je osvojio zlatnu medalju pobijedivši u finalu zagrebački par Šaban – Zver s 2:0 u gemovima. Time je  Zadravec potvrdio titulu prvog nositelja u obje konkurencije. U konkurenciji veterana 45+  međimurski predstavnik Damir Markuš odličnim igrama došao je do polufinala u kojem je izgubio od prvog nositelja Zdenka Miheteca s 2:0 i tako osvojio brončanu medalju.

U konkurenciji parova 45+ Damir Markuš u paru sa Mariom Hadžihalilovićem također je osvojio brončanu medalju. Badmintonski klub Međimurje time je dokazao da, osim mladih i talentiranih igrača koji ostvaruju zapažene rezultate, imaju i jaku seniorsku i veteransku ekipu koja je u samom vrhu hrvatskog badmintona.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije