Derbi Ljetne lige završio pobjedom Čakovčana

Iznimno zanimljiv bio je derbi susret Ljetne lige između dva Centrometala, onog iz Čakovca i Macinca. Na kraju je završilo 3:2 za Čakovčane nakon dva sata igre uz pregršt neizvjesnosti.

Prvi set počeo je vodstvom Čakovčana koji su vodili veći dio prvi dio seta. Nakon toga Macinčani preokreću i imaju prednost od par poena. Međutim Čakovčani se ne predaju, izjednačuju, te ulaze u neizvjesnu završnicu koju dobivaju 25:23.

Drugi set protekao je u stalnoj prednosti Čakovčana. Pred kraja seta Čakovčani su bili  iziritirani sa par odluka suca, ali su i taj set dobili sa 25:23 i poveli sa 2:0 u setovima..

U trećem stalno veće vodstvo Macinčana do kraja seta. Imali su 24:20. Tada Čakovčani pristižu na 24:23, a zatim ogromna pogreška suca u slijedećem poenu. Iako sudac nije dosudio očitu pogrešku ekipe Macinca, u nastavku poena Čakovčani izjednačuju na 24:24. Međutim tada sudac dodjeljuje žuti karton igraču čakovečke ekipe Bilasu zbog prigovora, time se dobiva kazneni poen i zaključuje set sa 25:24 u korist Macinca iako treba biti dva poena razlike.

Sa tim se nije mogao pomiriti niti Jadranko Kirić koji prije četvrtog seta dobiva crveni karton, te nema pravo nastupa u tom setu. On na kraju završava 25:22 za Macinec i rezultat je poravnat na 2:2.

U petom setu početno vodstvo Čakovčana od par poena Macinec  preokreće, te dolazi do  13:11. Ipak to nisu iskoristili, te je završilo 16:14 za Čakovčane. U redovima čakovečke ekipe najbolji su bili Siniša Novak i Ivan Kovač, dok su se kod Macinčana istaknuli Marijan Palinkaš i Tomica Posavec.

U preostalim susretima ostvareni su očekivani rezultati. Totovec je kod kuće pobjedio Plave iz Peklenice sa 3:0, a istim rezultatom i Tottenham je slavio kod Mladosti iz Vularije. U narednom kolu čeka nas derbi susret Centrometala Macinec i Totovca koji će vjerojatno odlučiti o prvom mjestu prije završnog turnira, a time i domaćina istog. Derbi igraju i Tottenham i Elting Nedelišće koji se bore za četvrtu poziciju i ulazak na završni turnir, a isto tako tu je i derbi začelja između Plavih iz Peklenice i Mladosti iz Vularije.

Rezultati 4. kola

Centrometal Čakovec – Centrometal Macinec 3:2
Totovec – Plavi Peklenica 3:0
Mladost Vularija – Tottenham 0:3

Tablica :
1. Totovec 4 12:1 12
2. Centrometal Macinec 3 8:4 7
3. Centrometal Čakovec 4 10:7 7
4. Tottenham 4 8:6 6
5. Elting Nedelišće 3 5:7 4
6. Mladost Vularija 3 1:9 0
7. Plavi Peklenica 3 0:9 0

Parovi 5. kola:
Centrometal Macinec – Totovec
Plavi Peklenica – Mladost Vularija
Tottnham – Elting Nedelišće
Centrometal Čakovec slobodan

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije