NK Međimurje: Igrat ćemo 2. HNL ili 3. HNL?

Nakon završene drugoligaške sezone u Nogometnom klubu Međimurje održana je konferencija za novinare. Jedno od glavnih pitanja svakako je hoće li Čakovčani iduće godine igrati u drugoligaškom ili trećeligaškom rangu.

Predsjednik Marijan Uršanić rekao je da su tijekom sezone imali dosta problema oko funkcioniranja kluba i da je sezona završena zahvaljujući izuzetnim naporima uprave kluba. Svi čimbenici koji bi trebali raditi na optimalnom funkcioniranju kluba su zatajili prema Uršanićevom viđenju.

NK Međimurje je bilo zapostavljeno od svih institucija koje su istovremeno pomagale drugima. Oko statusa još je nejasno gdje će Međimurje nastupati. Ako Međimurje iduće sezone bude trećeligaš želja je odmah se vratiti u drugu ligu. I sam drugoligaški sustav je upitan jer vodeći klubovi ne žele u viši rang pa je pitanje čemu onda natjecanje služi.

Klubovi imaju velike troškove, gledajući putovanja ništa manje od prvoligaških klubova. Uršanić se osvrnuo i na školu nogometa rekavši da unatrag deset godina nije funkcionirala. Bilo je problema oko vođenja ,rezultati su bili slabi, stipendije se nisu odrađivale, ni grad ni županija ne daju što bi trebali dati.

Nakon reorganizacije prije godinu dana škola daje rezultate, no Uršanić nije do kraja zadovoljan, prije svega financijama i terenima na kojima se radi. Mladi igrači ove sezone nastupili su u 2. HNL i želja je stvoriti u dogledno vrijeme klub koji će počivati na domaćim snagama.

Damir Biškup: Bivši, sadašnji i budući trener

Direktor Stjepan Hamonajec Damira Biškupa je najavio kao bivšeg, sadašnjeg i budućeg trenea NK Međimurje. Biškup se osvrnuo na svoj dolazak kada je ekipa bila na posljednjem mjestu. Nakon jesenskog dijela prvenstva otišla su devetorica igrača, a došla petorica.

Opstanak se pokušao izboriti s mladošću, no očito je pritisak na igračima bio prevelik. Biškup je istaknuo kako vidi da ima kvalitetnih igrača, kako se radilo maksimalno profesinalno i da treba proći period da igrači postanu pravi profesionalci.

S Biškupom je dogovoren ostanak, on vidi perspektivu i budućnost u mladim igračima. Trenutno se pregovara s više igrača za koje se nada Biškup da će svi ili većina ostati.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije