Sportski vikend

Kup: Nogometašice Trnave dočekuje Dinamo – Maksimir; 3. HNL: Sutra završava prvenstvo; Međimurske nogometne lige: Velike borbe za opstanak u ligama; Biciklizam: 4. Priločki MTB maraton; Gimnastika: Drugi Aton kup; Košarka: Međunarodni turnir veterana u Murskome Središću; Stolni tenis: Turnir u Kotoribi; Zmajarstvo: Rode Prelog organiziraju aeroreli; Planinarenje: Proljetni pohod HPD-a Međimurje u Gorski Kotar.

U subotu s početkom u 17:00 sati u Goričanu igračice ŽNK Trnava Goričan dočekuju ŽNK Dinamo Maksimir u utakmici polufinala Hrvatskog nogometnog kupa za žene.

U posljednjem kolu 3. HNL sjever u subotu u 17:30 sati sastaju se Graničar Kotoriba – Čakovec, Nedelišće – Križevci, Podravac Virje – Mladost Prelog i Koprivnica – Polet Pribislavec.

U pretposljednjem kolu 1. MNL Sloboda u Slakovcu u subotu dočekuje Centrometal iz Macinca. U 2. MNL zapad Rudar dočekuje Trnovec, a Venera Muru. U 2. MNL istok Hodošan je domaćin Dubravi. U 3. MNL zapad u subotu od 17:30 sati igraju Donji Koncovčak i Omladinac Mačkovec, a u Preseki Parag dočekuje Zebanec.

U nedjelju s početkom u 8:00 sati Biciklistički klub Prelog organizira tradicionalni 4. Priločki MTB maraton. Start i cilj maratona je u centru Preloga kod crkve, a ostale točke koje treba osvojiti su planinarski dom na Kalniku (480 m.n.v.), vrh Ivanščice (1060 m.n.v.) te vrh Mohokos u Pleškovcu (najviši vrh Međimurja, 343 m.n.v.).

Trasa je dugačka 160 – 180 km, ovisno o izabranoj ruti, visinske razlike od cca 2000m te se vozi većinom po asfaltu. Dozvoljeno je nastupati samo sa brdskim biciklima veličine kotača 26 ili 29 cola. Najbolja petorica natjecatelja bit će nagrađena i novčanim nagradama i to s 500, 400, 300, 200 i 100 kn. Utrka ima i vremenski limit do 20 sati. Vremenski limiti po punktovima su: Kalnik do 11:00 sati, Ivanščica do 16:00 sati, Mohokos do 19:00 sati.

U organizaciji Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan ove subote održat će se drugi Aton kup za klinceze i klince iz pet klubova.  Prijavljeno je 160 natjecatelja. Natjecanje prve grupe počinje u 10 sati, od 12 do 13 je proglašenje rezultata i svečano otvaranje, a u 13 sati počinje natjecanje druge grupe.

Košarkaški klub Rudar organizira turnir veterana na kojem će u Murskome Središću uz dvije domaće ekipe nastupiti gosti iz Slovenije i Mađarske. Veterani Međimurja gostuju u Crikvenici.

U subotu će se održati stolnoteniski turnir u Kotoribi od 10:00 sati za mlađe kategorije u sklopu Dana šibe i ribe.

Zmajarski klub Rode Prelog u nedjelju organizira Aeroreli u večernjim satima

Hrvatsko planinarsko društvo Međimurje u subotu i nedjelju organizira pohod na Burni Bitoraj (1385 m. n. m.), Viševicu (1428 m. n. m.), Zagradski vrh (1187 m. n. m.) i Tuhobić (1109 m. n. m.). Zbog loše vremenske prognoze Planinarsko društvo Bundek je odgodilo izlet na Treskavicu, Igman i Sarajevo na 16. i 17. lipnja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije