Nogomet: Moguće spajanje Međimurja i Čakovca?

Kako je NK Međimurje ostalo bez licence za 2. HNL krenule su razne varijante što će se dogoditi s klubom, a događaji vezani uz ovaj klub direktno će se odraziti na brojne druge klubove.

Održan je sastanak na kojem su bili čelni ljudi županije, grada, Nogometne škole Međimurje – Čakovec, NK Međimurje i NK Čakovec.

Glavna tema bila je NŠ Međimurje – Čakovec, a naravno time i klubovi u koje odlaze igrači iz škole. Kako je Međimurje ispalo u 3. HNL sjever gdje igra Čakovec postoji mogućnost da dođe do spajanja ovih klubova. Dva kluba u istom rangu na istom stadionu baš se i ne čini kao logična solucija pa bi spajanje trebala biti realna opcija.

Klubovi bi se trebali dogovoriti kroz dva do tri tjedna kada će opet biti održani sastanak kada će se dogovoriti što i kako dalje. Prema toj odluci postavit će se i daljnje djelovanje NŠ Međimurje – Čakovec.

Sudbina Međimurja i Čakovca odrazit će se i na 3. HNL sjever. Kako sada stvari stoje tri kluba će ispasti, ali upitno je što će biti i s četvrtim klubom od začelja tablice. Polet je već odavno ispao, a borbu za izbjegavanje nezgodnog 13. mjesta vodit će Podrvac Virje i Mladost Prelog koji su 12. i 13. s 27 bodova te Graničar iz Kotoribe koji je 14. s 23 boda.

Nas naravno zanimaju međimurski klubovi. Mladost u posljednja dva kola ima vrlo nezgodne protivnike. U subotu kod kuće dočekuju šestoplasiranu Podravinu i u posljednjem kolu gostuju kod Podravca koji će htjeti izbjeći 13. poziciju baš kao i ekipa iz Preloga. Mladost za mirniji san prekosutra mora pobijediti kako god zna i umije.

Graničar iz Kotoribe u posljednja dva kola igra s međimurskim klubovima. Kotorpičani u subotu gostuju kod Poleta koji je posljednji i sigurno nema motiv kao Graničar da dođe do sva tri boda, a u posljednjem kolu u Kotoribi gostuje Čakovec. Graničar će navijati za poraze Mladosti i morati osvojiti svih šest bodova u međimurskim susretima.

Nastavlja se s pitanjem što će biti u Prvoj međimurskoj nogometnoj ligi? Tri kluba sigurno ispadaju jer u ligu će ući Polet iz Pribislavca, prvak 2. MNL zapad Rudar Mursko Središće i prvak 2. MNL istok Mladost Palinovec. No može se dogoditi da ispadne i više klubova. Kako su do kraja 1. MNL još tri kola svi od Podturna koji je sedmi pa na niže još uvijek trebaju strepiti za ostanak u elitnom rangu međimurskog nogometa.

Polet iz Svetog Martina na Muri pisano je potvrdio da želi igrati kvalifikacije za 3. HNL sjever. Ostane li Polet lider ima više teoretskih mogućnosti za kvalifikacije. Prema dostupnim podacima mogući protivnici bi mogli biti Novi Marof (lider Prve županije lige Varaždinskog nogometnog saveza, izuzetno nezgodna ekipa za kvalifikacije) ili Virovitica (lider Prve lige Županijskog saveza Virovitičko – podravske županije, u 27 susreta imaju 24 pobjede), a možda čak može doći do međimurskog sučeljavanja s našim trećeligašima Mladosti iz Preloga ili Graničarem iz Kotoribe.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije