Streljaštvo: Alzas četvrti, Zelenbor peti u kupu

Streljaštvo: Alzas četvrti, Zelenbor peti u kupu

Proteklog vikenda na streljani “Vrapčanski potok” u Zagrebu održano je finale Kupa Hrvatske u disciplinama zračne puške i zračnog pištolja. Pravo nastupa u finalu imalo je 30 najboljih pojedinaca te osam najboljih ekipa iz cijele Hrvatske rezultatom ostvarenim u polufinalu, održanim prije dva vikenda.

U disciplini zračna puška pravo nastupa izborila je ekipa Zelenbora iz Brezja, koja godinama bilježi sjajne rezultate na spomenutom natjecanju. Nakon osvojene medalje za drugo mjesto prošle godine, ekipa Zelenbora ove je godine bila nešto manje uspješna te je rezultatom od 1735 kruga osvojila peto mjesto, dok je postolje izmaklo tek za pet kruga.

Najbolji u redovima ekipe Zelenbora bio je Karlo Vrančić koji je odpucao svoj najbolji rezultat sezone te je s rezultatom od 582 kruga predvodio svoje klupske kolege. Najiskusniji član ekipe Miroslav Turk imao je nešto slabiji nastup od očekivanog te je ostvario rezultat od 577 krugova. Treći član Zelenbora Marko Peras  posljednjom serijom od 94 kruga, kvari dojam dobrog nastupa te ostvaruje konačan rezultat od 576 kruga.

Ekipnu pobjedu odnijela je renomirana ekipa “Trnja” iz Zagreba rezultatom od 1752 kruga, dok je najbolji pojedinac bio hrvatski olimpijac Bojan Đurković član “Končara 1786”, iz Zagreba.   

U disciplini zračni pištolj pravo nastupa izborila je ekipa “Alzas” iz Čakovca te rezultatom od 1659 kruga osvojila četvrto mjesto. Isti rezultat od 554 kruga ostvarili su Božidar Kolarić i Ivica Takač, dok je treći član ekipe Saša Kralj bio nešto slabiji te ostvario rezultat od 551 kruga. Pobjedu je odnijela ekipa “Dalmacijacement” iz Solina rezultatom od  1690 krugova, predvođena Antom Krištom, srebrnim juniorom Europe, koji je rezultatom od 578 kruga osvojio prvo mjesto.

Ovim natjecanjem službeno završava hrvatska streljačka sezona zračnim oružjem za seniore te se početak slijedeće zakazuje za studeni kada prvim kolom započinje 1. A Hrvatska liga, s međimurskim predstavnicima u disciplini zračne puške, streljačkim klubom Zelenbora iz Brezja, te u disciplini zračni pištolj, streljačkim klubom Alzas iz Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije